- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Bill Gates, declarații surprinzătoare despre inteligența artificială: „Google și Amazon nu vor mai exista”

24 May, 10:10 • stefan.vlad
Bill Gates, declarații surprinzătoare despre inteligența artificială. Fondatorul Microsoft consideră că motoarele de căutare, dar și site-urile de cumpărături nu vor mai exista. Pe măsură ce AI începe să înțeleagă modelele de gândire, nevoile și chiar sentimentele oamenilor, ar putea avea un impact asupra comportamentului nostru.
Bill Gates, declarații surprinzătoare despre inteligența artificială: Google și Amazon nu vor mai exista

Bill Gates, declarații surprinzătoare despre inteligența artificială. „Nu veți mai intra niciodată pe un site de căutare, nu veți mai intra niciodată pe Amazon„, a anunțat Bill Gates la AI Forward 2023, eveniment desfășurat la San Francisco și organizat de banca Goldman Sachs și fondul de investiții SV Angel.

Citește și: Bill Gates, anunț îngrijorător despre inteligența artificială: „Poate ataca oamenii”

Bill Gates, declarații surprinzătoare despre inteligența artificială

Miliardarul american susține că Microsoft se află într-o poziție care îi va permite să domine dezvoltarea ei, întrucât multinaționala tehnologică a investit 10 miliarde de dolari în OpenAI, compania din spatele ChatGPT,  dar atrage atenția asupra eforturilor altor startup-uri.

Aș fi dezamăgit dacă Microsoft nu s-ar implica în acest domeniu. Dar sunt impresionat de realizările mai multor startup-uri, inclusiv Inflection„, a precizat el.

Potrivit antreprenorului, până când un jucător important din domeniul inteligenței artificiale va da peste cap industria, giganții din domeniul tehnologiei vor continua să implementeze instrumente bazate pe inteligență artificială pentru a satisface cererea clienților.

Microsoft a integrat deja ChatGPT în Microsoft Word, Excel, PowerPoint și Outlook, iar în februarie în motorul de căutare Bing și în browserul Edge.

De asemenea, marile companii din domeniul tehnologiei menționate de Bill Gates exploatează deja posibilitățile oferite de inteligența artificială. Amazon, spre exemplu, o folosește pentru a-și accelera livrările și va lansa un asistent virtual pentru a-și consilia clienții, nu foarte diferit de ChatGPT. Google va oferi rezultate de căutare generate de inteligența artificială și dezvoltă chatbotul Bard.

Bill Gates pune capăt unei dispute ce a împărţit planeta

Într-o discuție cu Anant Goenka, directorul executiv al Indian Express Group, Bill Gates a făcut referire atât la consumul de carne, cât şi la apelurile diferitelor state sau organizaţii către populaţie, pentru reducerea consumului de energie. Gates este de părere că nici aceasta nu poate fi o soluţie pe termen lung, deşi nu încurajează consumul în exces.

Vor deveni toți indienii vegetarieni? Vor deveni toți americanii vegetarieni? Nu aș vrea să mă bazez pe asta”, a spus Gates.

Sistemele alimentare din lume sunt responsabile pentru aproximativ 35 la sută din totalul gazelor cu efect de seră antropogene globale, potrivit unui studiu din 2021 publicat în revista Nature Food, iar din această proporție, 57 la sută se corelează cu alimentele de origine animală și 29 la sută cu cele de origine vegetală.

În cadrul misiunilor climatice, puteți primi un ”Hei, am consumat prea mult” și ”Hei, poate că nu ar trebui să mai călătorim”, a spus Gates, însă aceste argumente au o aplicabilitate limitată. În timp ce americanii ar putea folosi mai puțină energie decât o fac în prezent, a spus Gates, ar fi „complet nedrept” să le cerem oamenilor care trăiesc în India să continue să folosească aceeași cantitate de energie.

Recunoscând că este „o nebunie” să li se ceară consumatorilor să își reducă semnificativ nevoia de energie sau să elimine consumul de carne, totuşi Gates nu încurajează utilizarea frivolă și excesivă a energiei, notează CNBC.