- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Google, profit in crestere cu 26% in T3, pana la 1,35 mld. $

17 Oct, 12:23 • Redactia DailyBusiness
Google, lider in indexarea informatiilor online, a inregistrat un profit in crestere cu 26%, la 1,35 mld. $ in al treilea trimestru, cu o apreciere a actiunilor de 6%, in contextul in care compania a facut fata adancirii crizei financiare globale, potrivit Reuters, citat de NewsIn.
Google, profit in crestere cu 26% in T3, pana la 1,35 mld. $

Profitul net a crescut in al treilea trimestru la 4,24 dolari/actiune, comparativ cu 1,07 miliarde dolari sau 3,38 dolari/actiune raportati in perioada similara a anului trecut.

Traficul pe Internet si cresterea veniturilor au fost puternice in toate principalele regiuni ale lumii, a declarat Eric Schmidt, directorul executiv al companiei.

„Atat timp cat suntem realisti in legatura cu starea slaba a economiei la nivel mondial, vom continua sa gestionam Google pe termen lung”, a precizat Schmidt.

Veniturile au ajuns la 5,54 miliarde dolari, in crestere cu 31% fata de anul anterior, insa cu numai 3% mai mult fata de al doilea trimestru al acestui an.

„Chiar daca nu sunt imune la incetinirea economica, rezultatele sunt foarte competitive si totodata, Yahoo, cel mai mare concurent al Google, se confrunta cu dificultati”, a declarat Greg Woodard, un strateg din cadrul Manning & Napier Advisors.