- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Hands-free prin bluetooth, in topul celor mai dinamice accesorii mobile din Romania

30 Jun, 12:04 • Redactia DailyBusiness
Piata accesoriilor de telefoane mobile va creste in 2008 cu circa 50% fata de 2007, pana la o valoare de circa 14-15 mil. euro, au estimat oficialii celui mai mare retailer GSM autohton, Germanos. Oficialii companiei au precizat ca una din cele mai mari cresteri se va inregistra pe segmentul hands-free bluetooth.
Hands-free prin bluetooth, in topul celor mai dinamice accesorii mobile din Romania

Germanos estimeaza ca piata accesoriilor de telefoane mobile creste mai repede decat cea a terminalelor mobile. Anul 2007 a adus o crestere de 70% pe segmentul accesoriilor de telefoane mobile, comparativ cu 2006. Pe segmentul telefoanelor mobile, cresterea din 2007 fata de 2006 a fost de 10%.

In primul semestru al acestui an, vanzarile Germanos au inregistrat o crestere de aproximativ 30% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Segmentul terminalelor cu tehnologie incorporata Bluetooth a cunoscut o crestere de circa 35%, conform Germanos.

Conform unui studiu recent realizat de Germanos in marile orase ale tarii, numarul posesorilor de Hands-Free Bluetooth sau cu fir a crescut cu 33% in 2007 comparativ cu anul anterior. Una din cauzele acestei cresteri o reprezinta si noile reglementari ale Codului Rutier cu privire la utilizarrea telefonului in trafic. Acelasi studiu a indicat ca soferii din Pitesti, Constanta, Cluj si Craiova sunt mai disciplinati in trafic, in aceste orase rata utilizarii sistemelor Hands-Free fiind semnificativ mai mare comparativ cu media.

„Cu o valoare estimata la 8-10 milioane de euro in 2007, piata locala a accesoriilor de telefoane mobile va inregistra o dinamica spectaculoasa si in 2008. Cresterea va fi inregistrata in principal pe segmentele accesoriilor fashion si high-tech. Pas cu pas, sistemele Hands-Free Bluetooth vor inlocui sistemele clasice Hands-Free cu fir; transferul de date nu mai este realizat prin cablu, ci prin tehnologia Bluetooth incorporata, care permite comunicarea wireless intre dispozitive, pe o raza de pana la 100 metri”, a declarat Alexandru Munteanu, commercial manager mobile telephony, Germanos Romania.

Printre cele mai populare accesorii fashion sunt husele de telefon, bijuterii cu cristale Swarovsky, personaje de desene animate sau chiar mini-rujuri. Oficialii Germanos estimeaza de asemenea o crestere a vanzarilor pentru accesoriile business, precum sistemele Hands-Free Bluetooth Multipoint (acesorii care se conecteaza simultan la doua terminale – n.r.), tastaturi wireless sau casti Bluetooth stereo.