- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Hitachi anunta pierderi istorice anuale

30 Jan, 14:00 • Redactia DailyBusiness
Hitachi, cel mai mare producator de electronice din Japonia, a avertizat ca va anunta pierderi record de 7,8 mld. $ (circa 5,57 mld. euro) pe anul financiar 2008, compania fiind afectata de vanzari foarte slabe, intarirea yen-ului si costuri ridicate de restructurare, a scris Reuters.
Hitachi anunta pierderi istorice anuale

Oficialii Hitachi, numarul trei mondial pe segmentul de hard-disk-uri, au declarat ca vor inchide business-urile neprofitabile precum si unele fabrici, pe langa alte masuri de restructurare, pentru ca pana in martie 2010 sa realizeze economii de circa 200 mld. yeni (circa 1,6 mld. euro).

„Din noiembrie anul trecut, conditiile economice ce au legatura cu compania noastra s-au deteriorat cu o viteza fara precedent”, a declarat Kazuo Furukawa, director executiv al Hitachi.

Compania estimeaza astfel ca va pierde pe intreg anul financiar 2008, ce se va incheia pe 31 martie 2009, 700 mld. yeni (5,57 mld. euro), Hitachi intrand astfel pe lista altor companii nipone ce au anuntat rezultate slabe – precum Sony sau Toshiba.

Oficialii companiei au anuntat de asemenea ca vor recurge si la disponibilizari, fara sa ofere un numar exact.. In prezent, compania are circa 400.000 de angajati.