- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

HP vrea sa cumpere EDS cu 13 mld. $ pentru a-si spori competivitatea fata de IBM

13 May, 12:05 • Redactia DailyBusiness
Hewlett-Packard Co (HP) se afla in negocieri cu furnizorul de servicii tehnologice Electronic Data Systems Corp (EDS), caruia i-a inaintat o oferta de achizitie de circa 12-13 miliarde de dolari, scrie media internationala, citand surse din piata.
HP vrea sa cumpere  EDS cu 13 mld. $ pentru a-si spori competivitatea fata de IBM

Sursele citate afirma ca interesul aratat de HP pentru EDS ar avea la baza dorinta de a-si dezvolta competivitatea in fata International Business Machines Corp (IBM)) pe piata serviciilor IT, un sector care aduce un profit stabil si marje ridicate, chiar si in cazul unei incetiniri economice, relateaza NewsIn.

HP a confirmat faptul ca se afla in negocieri cu EDS in vederea fuziunii celor doua consortii, refuzand insa sa furnizeze alte detalii, pana in momentul finalizarii discutiilor.

Preluarea EDS ar reprezenta cea mai mare achizitie realizata de HP, din 2002, cand a cumparat Compaq cu 19 miliarde de dolari.

Actiunile EDS s-au apreciat cu pana la 28%, atingand 24,13 dolari/actiune si crescandu-i valoarea de piata pana la aproximativ 12 miliarde de dolari.

In schimb, actiunile HP s-au depreciat cu aproape 5%, la 46,74 dolari/actiune.