- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

iNes urmareste o crestere cu 15% a afacerilor in 2008, pana la 7,4 mil. euro

14 Jul, 13:46 • Redactia DailyBusiness
Compania de servicii de telecomunicatii si IPTV iNes Group estimeaza afaceri de circa 7,4 mil. euro in 2008, in crestere cu 15% fata de 2007, au spus reprezentantii companiei pentru DailyBusiness.ro.
iNes urmareste o crestere cu 15% a afacerilor in 2008, pana la 7,4 mil. euro

iNes a avut o cifra de afaceri de 6,5 mil. euro in anul 2007.

Compania a anuntat luni ca a investit 600.000 euro in sistemul de alimentare energetica al data center-ului propriu, conferind astfel o capacitate sporita de alimentare electrica a echipamentelor din centrul de date.

Investitia nou realizata garanteaza de asemenea functionarea pentru de trei ori mai multe echipamente in cazul avariilor temporare de electricitate, au transmis luni reprezentantii companiei autohtone.

Strategia iNes de amortizare a investitiei se bazeaza pe atragerea de noi clienti care doresc servicii de telecomunicatii, data center si IPTV.

„Preconizam amortizarea acestei investitii in aproximativ 2 ani prin atragerea de noi clienti si nu prin cresterea costurilor pentru clientii existenti. Avem in vedere pe viitor o serie de promotii care, cu siguranta, vor contribui la cresterea numarului de clienti iNes. Suntem convinsi ca aceste investitii pe care le efectuam in infrastructura, mentin clientii existenti si vor atrage in timp noi clienti”, a declarat Lucian Bila, director comercial iNes.

La upgrade-ul sistemului de alimentare energetica s-au instalat, in prima faza, 2 UPS-uri a cate 200KVA si s-a creat posibilitatea instalarii celui de-al treilea, fara a intrerupe serviciile, cand va fi necesar un spor de putere electrica in Data Center, 1 generator Diesel de 920KVA si tablouri electrice XEnergy.

Upgrade-ul a fost realizat folosind echipamente fabricate de General Electric, FG Wilson si Moeller.

iNES ofera servicii de acces Internet incepand din 1995, fiind unul dintre primii furnizori de acces din Romania. La ora actuala iNes opereaza o retea de peste 1500 km. fibra optica, Data Center in Bucuresti. Compania furnizeaza si servicii IPTV.