- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Intel a realizat profit trimestrial de 1,4 mld. $, conform cu asteptarile

16 Apr, 11:57 • Redactia DailyBusiness
Intel, cel mai mare producator de microcipuri la nivel mondial, a raportat un profit net de 1,4 mld. $ in primul trimestru al anului, in scadere cu 12% fata de aceeasi perioada a lui 2007, veniturile companiei crescand cu 9%, pana la 9,67 mld.$.
Intel a realizat profit trimestrial de 1,4 mld. $, conform cu asteptarile

Rezultatele financiare raportate de Intel s-au incadrat in estimarile analistilor de pe WallStreet, a scris presa internationala.

Intel a avut de castigat in acest trimestru de pe urma ezitarilor concurentului direct AMD care a dat vina pe „conditiile economice precare din SUA” pentru rezultatele slabe ce urmeaza a fi raportate pe primul trimestru.

In contrast cu declaratiile AMD, oficialii Intel au declarat ca „rezultatele inregistrate pe primul trimestru al anului demonstreaza ca piata microprocesoarelor este una puternica, care nu este afectata de scaderile inregistrate pe alte segmente economice”.

Oficialii AMD au anuntat saptamana trecuta ca sunt nevoiti, din cauza conditiilor economice precare, sa reduca numarul angajatilor cu 10%, analistii estimand ca AMD va raporta pierderi de 263 mil. $ pe primul trimestru. AMD va anunta joi rezultatele financiare pe primul trimestru al lui 2008.