- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Kodak va lansa noi cipuri pentru fotografierea cu telefoanele mobile

05 Feb, 13:40 • Redactia DailyBusiness
Oficialii companiei producatoare de aparate si tehnologie fotografica Eastman Kodak au anuntat luni ca vor lansa pe piata cipuri care pot mari puterea fotografica a telefoanelor mobile, ajutand totodata producatorii sa reduca cheltuielile de productie, a scris Cnet News.
Kodak va lansa noi cipuri pentru fotografierea cu telefoanele mobile

Oficialii Kodak au subliniat ca cipul KAC-05020 este prima tehnologie de 5 megapixeli la 1,4 microni, care permite instantanee de inalta fidelitate chiar si din telefoane mobile. Calitatea imaginilor este similara cu a celor produse de aparatele foto mai mari, care folosesc tehnologie pe 1,75 microni, sustin reprezentantii Kodak.

„Va ajuta producatorii sa reduca costurile de productie. Datorita marimii mici, poti pune mai multe cipuri intr-un singur device, cu aceeasi bani”, a declarat Fas Mosleh, CMOS sensor marketing director la Kodak. „Este genul de tehnologie care poate imbunatati puternic calitatea imaginilor produse de telefoanele mobile”, a continuat acesta.

Cip-urile vor intra pe piata la finele lui 2008.

Anuntul este ultimul lansat de Kodak, dintr-o serie de inovatii prezentate de companie. Kodak se afla intr-o perioada dificila, din cauza trecerii de la aparatele foto conventionale la tehnologia digitala, inovatia purtand in prezent un rol foarte important in evolutia companiei.

Kodak a anuntat introducerea pe piata in 2009 a imprimantelor care printeaza fotografii la calitate superioara, precum si a unui senzor de camera foto care permite fotografierea in conditii bune la lumina foarte redusa, a scris presa internationala.