- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Microsoft a primit o noua amenda-record: 899 mil. euro de la Comisia Europeana

27 Feb, 13:56 • Redactia DailyBusiness
Compania de IT&C Microsoft a primit miercuri o amenda de 899 mil. euro din partea Comisiei Europene, pentru nerespectarea deciziei luate de organismul antitrust al UE in 2004, conform presei internationale.
Microsoft a primit o noua amenda-record: 899 mil. euro de la Comisia Europeana

In 2004, Comisia Europeana a impus o sanctiune de 497 mil. euro ca urmare a abuzului Microsoft de pozitia dominanta pe piata, pentru a se impune in fata rivalilor.

„Microsoft este prima firma, din istoria de 50 de ani a Comisiei Europene, care a fost amendata din cauza nerespectarii unei decizii antitrust mai vechi”, a spus comisarul european Neelie Kroes.

Oficialii comisiei au declarat ca amenda a fost impusa datorita preturilor „foarte mari” solicitate de firma americana rivalilor pentru accesul la serverele Micorsoft, pe considerente de drepturi de autor, actiuni in contradictie cu decizia Comisiei Europene din 2004.

Oficialii Microsoft au declarat ca amenda de 899 mil. euro, se refera la „chestiuni vechi” si ca gigantul american „priveste spre viitor”.

„In acest moment studiem actiunea intreprinsa de Comisia Europeana. Anul trecut, comisia a declarat ca Microsoft respecta decizia luata in 2004, ca urmare aceasta amenda a fost impusa asupra unor chestiuni rezolvate”, conform surselor din cadrul companiei, citate de presa internationala.

„Saptamana trecuta am aratat dorinta noastra de a imbunatati principiile de interoperabilitatate”, au continuat oficialii companiei.