- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Microsoft ar putea primi o amenda de 1,5 mld. euro, dupa o ancheta CE

27 Feb, 10:41 • Redactia DailyBusiness
Comisia Europeana (CE) ar putea amenda miercuri producatorul de IT&C Microsoft cu pana la 1,5 mld. euro, pentru lipsa de transparenta a programelor proprii, finalizand o ancheta inceputa in 2004, conform NewsIn.
Microsoft ar putea primi o amenda de 1,5 mld. euro, dupa o ancheta CE

Purtatori de cuvant ai serviciilor europene pentru concurenta si ai grupului Microsoft au refuzat sa comenteze aceasta informatie.

Comisia Europeana a investigat grupul Microsoft pentru abuz de pozitie dominanta, impunand o amenda record de 497 milioane euro.

Dupa peste trei ani de litigii, jutitia europeana si-a prezentat cazul in fata Comisiei Europene la data de 17 septembrie 2007, grupul american anuntand pe 22 octombrie ca accepta exigentele Bruxelles-ului.

Masura vine pe fondul anuntului facut de Microsoft saptamana trecuta, ca va publica date tehnice privind programele sale pentru a evita alte chemari in judecata.

Oficialii companiei au precizat de asemenea ca vor scadea radical preturile pentru brevete, pentru toate companiile interesate in achizitionarea acestora. Microsoft a anuntat ca va pune la dispozitia competitiei peste 30.000 de pagini de documentatii privind sistemele de operare Windows. Acestea erau in trecut disponibile numai unui numar foarte limitat de companii, a scris New York Times.

Comisia Europeana s-a aratat insa sceptica, afirmand ca anuntul grupului american „nu raspunde intrebarii daca Microsoft s-a conformat sau nu reglementarilor europene anti-monopol” si nici acuzatiilor legate de instalarea automata a unor programe ce vin odata cu sistemul de operare Windows, ce este utilizat pe aproximativ 90% dintre calculatoarele din lume.