- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Microsoft vrea ca Yahoo sa-si schimbe board-ul pentru a relua negocierile de achizitie

08 Jul, 11:03 • Redactia DailyBusiness
Microsoft Corp. a declarat luni ca este pregatita sa reia negocierile pentru preluarea Yahoo, sau cel putin doar motorul de cautare al companiei, cu conditia ca board-ul executiv actual sa fie inlocuit cu cel propus de miliardarul actionar Carl Icahn, a scris Bloomberg.
Microsoft vrea ca Yahoo sa-si schimbe board-ul pentru a relua negocierile de achizitie

Carl Icahn, miliardar in dolari si unul dintre cei mai importanti investitori la Yahoo, a inceput din mai o disputa cu conducerea companiei, scopul final fiind inlocuirea acesteia si redeschiderea negocierilor de preluare cu Microsoft. El a propus un numar de 10 oameni care sa inlocuiasca actualul board executiv al grupului. Icahn controleaza circa 69 milioane actiuni in Yahoo.

Luna viitoare, board-ul Yahoo se va reuni pentru alegeri si va planui strategiile viitoare ale companiei, care detine al doilea motor de cautare din lume, ca audienta, dupa Google.

Icahn a reusit sa obtina sprijinul actionarilor T. Boone Pickens, presedinte al BP Capital LLC precum si al lui John Paulson, managerul unui fond de investitii. De asemenea, Icahn ar putea primi un vot pozitiv si din partea Capital Research Global Investors, cel mai important investitor in cadrul Yahoo, care detine 16% din actiunile companiei, a scris presa internationala.

„Forta lui Icahn in randul investitorilor creste accelerat. Simt ca din ce in ce mai multi actionari importati ai Yahoo vor trece de partea lui. Dezamagirea se asterne din ce in ce mai mult asupra actionarilor Yahoo”, este de parere Jeff Lindsay, analist al Sanford C. Bernstein.

Icahn, (72 de ani), a declarat luni ca „este timpul pentru o schimbare. Am discutat mai mult de o ora cu Steve Ballmer, directorul executiv al Microsoft, cat si cu alti executivi precum Kevin Johnson, presedintele diviziei de servicii a Microsoft, pentru a pune la punct un plan de viitor in ceea ce priveste potentiala preluare a Yahoo sau a motorului de cautare al companiei”.

Microsoft, la randul ei, a declarat ca ar fi interesata sa discute o potentiala tranzactie cu Yahoo, dar cu conditia ca board-ul actual al companiei sa fie inlocuit.