- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Murdoch nu exclude o alianta cu Microsoft pentru preluarea Yahoo

22 Apr, 12:06 • Redactia DailyBusiness
Rupert Murdoch, seful News Corp, a acceptat faptul ca este posibil sa isi uneasca fortele cu Microsoft pentru o oferta comuna de preluare a Yahoo.
Murdoch nu exclude o alianta cu Microsoft pentru preluarea Yahoo

Intrebat de un reporter daca este interesat sa isi uneasca fortele cu Microsoft pentru o oferta comuna de preluare a Yahoo, Rupert Murdoch a raspuns „depinde de marimea ofertei”, conform Bloomberg.

Murdoch, in varsta de 77 ani, a precizat insa ca nu va porni un razboi al ofertelor impotriva Microsoft. „In mod clar nu imi permit sa ofer mai mult decat Microsoft pentru achizitia Yahoo”, a declarat acesta.

Yahoo va raporta rezultatele financiare marti, iar cresterea afacerilor ar putea obliga Microsoft sa creasca suma oferita pentru preluarea companiei. Deocamdata, Microsoft a oferit companiei 43 mld. $ pentru preluarea integrala.

Analistii estimeaza ca vanzarile Yahoo ar fi crescut in primul trimestru cu 12% fata de aceeasi perioada a anului precedent, pana la 1,32 mld. $. Cu toate acestea, un grup de 19 analisti este de parere ca profitul net al Yahoo ar putea sa scada cu 16%, pana la 119,3 mil.$.