- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

NEC a pierdut 1,1 mld. euro in T3 fiscal si ar putea sa fuzioneze cu Toshiba pe unele divizii

30 Jan, 15:24 • Redactia DailyBusiness
NEC, una dintre cele mai mari companii producatoare de electronice la nivel mondial, a inregistrat, in trimestrul 3 fiscal, incheiat in decembrie, pierderi de 130 mld. yeni (circa 1,1 mld. euro), de la 5,2 mld. yeni in aceeasi perioada a anului 2007, a scris Associated Press.
NEC a pierdut 1,1 mld. euro in T3 fiscal si ar putea sa fuzioneze cu Toshiba pe unele divizii

Compania a anuntat ca va iesi pe pierdere pe intreg anul financiar in curs, care se va incheia in martie. Veniturile acesteia pe al treilea trimestru fiscal s-au ridicat la 948 mld. yeni (circa 7,2 mld. euro).

O sursa din piata familiara cu situatia a declarat, pentru un ziar din Japonia, ca NEC si Toshiba ar putea sa isi uneasca anumite divizii producatoare de cip-uri.

NEC nu a dorit sa comenteze aceasta informatie, reprezentantii companiei declarand doar ca pana in prezent nu s-a facut niciun anunt oficial in acest sens.

NEC va disponibiliza 20.000 de angajati, incercand sa compenseze pierderile de pe segmentul de semiconductori, unde concurenta este foarte mare.

Oficialii companiei estimeaza ca disponibilizarile vor aduce economii de 80 mld. yeni (672 mil. euro) in urmatorii 2 ani.