- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Nokia a fabricat 1 mil. de telefoane la Jucu, in primele 3 luni de productie

28 May, 10:48 • Redactia DailyBusiness
Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, a anuntat miercuri atingerea numarului de 1 milion de dispozitive mobile produse la noua sa fabrica din Jucu, judetul Cluj, la 3 luni de la inceputul productiei.
Nokia a fabricat 1 mil. de telefoane la Jucu, in primele 3 luni de productie

„Inceputul productiei noastre in Romania a fost unul fructuos. Am certitudinea ca fabrica din Cluj va deveni un model in ceea ce priveste calitatea produselor”, a declarat John Guerry, directorul fabricii Nokia din Cluj.

Unitatea a inceput productia la data de 11 februarie 2008. In prezent, fabrica are in jur de 700 de angajati. Compania estimeaza ca numarul angajatilor va ajunge la 3.500 in momentul in care fabrica va functiona la capacitate maxima.

In prezent, fabrica produce dispozitive mobile pentru pietele europene.

Decizia de a construi o noua facilitate de productie in Romania a fost facuta publica in luna martie a anului 2007. Lucrarile de constructie la fabrica din Jucu au demarat in luna iulie a anului 2007, iar prima etapa a fost finalizata intr-o perioada de sapte luni.

Cea de-a doua etapa a constructiei se desfasoara conform planurilor si compania estimeaza ca va fi finalizata pana la sfarsitul acestei veri.

Printre concurentii Nokia pe plan intern si international se numara Motorola, Sony-Ericsson, Samsung.