- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Nokia nu va da inapoi subventiile primite pentru fabrica din Germania

06 Feb, 14:55 • Redactia DailyBusiness
Compania producatoare de telefoane mobile Nokia a refuzat sa ramburseze subventiile acordate pentru uzina din Bochum, Germania, pe care doreste sa o inchida, estimand ca a investit in aceasta locatie mai mult decat era obligata, conform NewsIn.
Nokia nu va da inapoi subventiile primite pentru fabrica din Germania

Oficiali ai Nokia au declarat ca decizia luata a fost una „corecta”, anuntand ca „faptele la ora actuala nu sustin autoritatile locale in tentativa lor de a recupera subventiile”.

Reprezentanti ai landului Renania de Nord-Wetfalia au cerut companiei finlandeze sa ramburseze cele 41 de mil. euro acordate ca subventii pentru construirea uzinei din Bochum.

Decizia Nokia de a inchide uzina din Bochum, care are 2.300 de angajati, a provocat un val de proteste in Germania.

In Renania de Nord-Westfalia, rata somajului este relativ ridicata, ca urmare guvernul a avertizat ca se va interesa de subventiile acordate Nokia.

Fabrica din Bochum nu mai angajase din 2002 numarul de persoane solicitat, in legatura cu care isi asumase un angajament, acesta fiind motivul pentru care guvernul local cere rambursarea subventiilor, conform autoritatilor.

Inchiderea fabricii nu poate lasa loc unei cereri de rambursare, ca urmare a faptului ca intervine dincolo de perioada pentru care Nokia isi luase angajamente, conform presei internationale.

NRW Bank, organizatia financiara care a acordat subventiile intre anii 1998 si 1999, a inaintat finlandezilor o cerere de rambursare.

Nokia inchide fabrica din Bochum din cauza costurilor ridicate si se reorienteaza spre Romania. In Germania, multi consumatori au decis sa boicotez marca.