- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Orange a raportat 10 mil. de clienti, in usoara intarziere fata de estimarile anterioare

10 Mar, 12:21 • Redactia DailyBusiness
Oficialii operatorului telecom Orange Romania au anuntat astazi atingerea pragului de 10 milioane de clienti, dupa ce estimarile anterioare, din octombrie, ale directorului executiv Richard Moat, indicau finalul anului trecut ca termen posibil pentru atingerea acestui obiectiv.
Orange a raportat 10 mil. de clienti, in usoara intarziere fata de estimarile anterioare

La finele lui 2007, Orange Romania avea 9,8 milioane de utilizatori. In ultimii trei ani, numarul clientilor Orange Romania a crescut cu peste cinci milioane, oficialii companiei declarand ca acest lucru a fost „o evolutie remarcabila, atat pentru Orange Romania cat si la nivelul grupului France Telecom”.

In 2007, Orange a extins reteaua de broadband mobil, oferind in prezet clientilor sai servicii de acces mobil la internet la viteze 3G+ de pana la 7,2 Mbps pentru download si 1,46 Mbps pentru upload. Anul acesta Orange va continua sa investeasca in dezvoltarea serviciilor de date mobile si va mari viteza de transfer al datelor pana la 14,4 Mbps, au anuntat luni oficialii companiei.

Orange are in prezent o retea de 76 de magazine proprii si aproape 1.000 de magazine partenere.

„Zece milioane de clienti, adica aproape jumatate din populatia Romaniei, este o realizare extraordinara pentru Orange, care ne bucura si ne responsabilizeaza in acelasi timp”, a declarat Richard Moat.

Principalii concurenti ai Orange Romania sunt Vodafone Romania, care a incheiat anul 2007 cu 8,8 milioane clienti, Cosmote Romania, cu 3 milioane utilizatori la finele anului trecut, Zapp Romania, companie aflata in proces de restructurare dupa ce la conducere a fost numit Chris Bataillard si RCS&RDS, companie care a intrat la finele lui 2007 pe segmentul telefoniei mobile, acestia oferind gratuit cate un telefon mobil/abonat, acestia putand suna folosind minutele gratuite de pe telefonul fix.