- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Plecarea lui Gates de la Microsoft lasa tot greul pe umerii lui Steve Ballmer

25 Jun, 10:51 • Redactia DailyBusiness
Plecarea lui Bill Gates de la Microsoft, programata la finele acestei saptamani, va marca finalul unei ere pentru cel mai mare producator de software din lume. Evenimentul il va propulsa pe Steve Ballmer, directorul executiv al companiei, in "mijlocul reflectoarelor" intr-una dintre cele mai dificile perioade pentru companie, a scris Reuters.
Plecarea lui Gates de la Microsoft lasa tot greul pe umerii lui Steve Ballmer

Plecarea lui Gates, care va ramane presedinte non-executiv al Microsoft, coincide cu cresterea concurentei din partea Google, dar si a altor jucatori de pe piata care incearca sa castige din cota de piata a producatorului de software.

Odata plecat Bill Gates, viitorul companiei Microsoft va sta aproape complet pe umerii lui Ballmer.

„Microsoft trebuie sa realizeze unele schimbari radicale in organizatie, nu doar pentru a pune pe linia de plutire business-ul din online, dar si pentru a incepe inovatii pe alte segmente”, este de parere Sid Parakh, analist al companiei de cercetare McAdamns Wright Ragen.

Recunoscand pericolul din partea rivalilor din online, Ballmer, care l-a inlocuit pe Gates in functia de director executiv a companiei in 2000, a incercat sa preia rivalul Yahoo, cu o oferta de 47,5 mld. $. Pana in prezent, Microsoft nu a avut nici un succes in acest sens, Yahoo respingand aceasta oferta de preluare nesolicitata.

Analistii spun ca Microsoft nu este destul de agila pentru a tine pasul cu rivalii din online, din cauza birocratiei foarte accentuate si a ritmului de inovatii foarte scazut.