- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Ponderea brandului Kinetix in afacerile Tornado ar putea creste la 10% anul acesta

23 Jul, 16:22 • Redactia DailyBusiness
Ponderea reprezentata de brandul Kinetix in totalul vanzarilor Tornado Sistems ar putea creste in acest an la 10%, de la 8% in prezent, conform companiei.
Ponderea brandului Kinetix in afacerile Tornado ar putea creste la 10% anul acesta

Kinetix a inregistrat pe categoria sisteme desktop o crestere a vanzarilor cu 38,71% la 32.247 de unitati in 2007, fata de anul precedent. In 2007, Kinetix a avut o cota de piata de 5,5%, in crestere fata de 4,9% inregistrata in 2006.

Pentru anul in curs, Tornado Sistems a estimat vanzari totale de 44.823 de unitati desktop.

Tornado Sistems a vandut aproximativ 40.000 de produse ale brand-ului propriu Kinetix in primul semestru al lui 2008, conform reprezentantilor companiei.

Totodata, miercuri, Tornado Sistems a lansat site-ul de prezentare al brand-ului propriu, Kinetix. „Targetul Kinetix este axat pe trei categorii de clienti: specializati, care dispun de certificari, adica pot oferi service autorizat, semispecializati, adica retaileri, si cei care participa la licitatii publice si proiecte guvernamentale”, au precizat reprezentantii Tornado pentru DailyBusiness.ro.

Pe noul site, clientii vor putea vizualiza poze si specificatii complete pentru mai mult de 100 de produse. „Prin lansare acestui site am urmarit sa pozitionam brand-ul propriu in piata de IT&C din Romania ca fiind „o tehnologie pentru viata ta”, si, totodata, sa oferim cientilor finali toate informatiile necesare despre produsele din portofoliul Kinetix, despre noutati cat si despre promotiile aflate in curs de desfasurare”, a declarat Gerald Maier, general manager Tornado Sistems.

Reprezentantii Tornado nu au dezvaluit valoarea investitiei, insa au precizat ca reprezinta peste 5% dintr-un proiect mult mai mare care include site-urile eTornado si eOfertare, precum si alte platforme care vor fi lansate de companie in acest an.

Kinetix a fost lansat in 2004 si este brand propriu al Tornado Sistems. Gama de produse Kinetix cuprinde sisteme, produse din gama audio-video, periferice, cabluri si conectori.

In iunie 2007, la incheierea anului fiscal 2006-2007, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 130 milioane de dolari (82,83 milioane de euro) si, pana in iulie 2008, reprezentantii Tornado Sistems prognozeaza o crestere cu 30%, la 169 milioane de dolari (107,6 milioane de euro).

Infiintata in anul 1991, Tornado Sistems este una din principalele companii ca cifra de vanzari specializata pe distributia de echipamente de tehnica de calcul si networking din Romania, avand in portofoliu 70 de brand-uri de renume internationala, printre care se numara Microsoft, HP, Fujitsu-Siemens Computers, Canon si Acer.