- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Principalele lansari din IT&C in saptamana 18-22 aprilie (FOTO)

23 Apr, 00:02 • valentin..nicolae
Printre noutatile venite din zona IT&C in aceasta saptamana se numara un sistem de navigatie pentru ambarcatiuni, solutii de securitate pentru retele, laptop-uri pentru segmentul IMM-urilor, dar si o camera video HD.
Principalele lansari din IT&C in saptamana 18-22 aprilie (FOTO)

Allview Q1 GET

este disponibil pe piata locala intr-o noua versiune cu un meniu ce poate fi setat intr-o noua tematica si un dictionar roman-englez/englez-roman preinstalat

DJK Dictionary are o interafata intuitiva, traduce peste 10.000 de cuvinte si ofera sinonime pentru cuvintele cautate.
[gallery:319]

Q1 GET se conecteaza la internet 3G, WiFi, GPRS, EDGE si Bluetooth prin browserul Bolt.

Canon lanseaza camera video LEGRIA HF G10, primul model din noua serie LEGRIA HF G. Camera beneficiaza de sistem HD, obiectiv super-angular HD de 30,4mm, stabilizator optic de imagine si diafragma iris cu 8 lame, filtre pentru aspect cinema si microfon intern.

Modelul LEGRIA HF G10 se bazeaza pe senzorul Canon HD CMOS Pro care se gaseste, de asemenea la seria XF si noua serie XA. Senzorul ofera o crestere a zonei de sensibilitate la lumina cu 160% si a fost optimizat pentru filmarea video Full HD, oferind posibilitatea de a filma in format AVCHD la 24Mbps.

Cele doua butoane pozitionate langa ecranul LCD de 3,5 inci ofera acces la selectarea unor functii suplimentare, inclusiv la modurile Face-Only AF, Backlight Correction si Priority WB. Vizorul color de 0,24 inci ofera acoperire de 100%.

Modelul accepta functiile Double Slot si Relay Recording, care permit utilizatorilor sa inregistreze filme pe ambele carduri de memorie SDXC in acelasi timp sau sa schimbe inregistrarea de pe memoria interna de 32GB pe unul dintre carduri.

LEGRIA HF G10 accepta conversia facuta in aparat din standard HD in standard SD.

Cisco a anuntat noi solutii de securitate si administrare pentru portofoliul de retele fara frontiere, care include Identity Services Engine (ISE), motorul de politici centralizat pentru solutia TrustSec, si Cisco Prime for Enterprise.

Fujitsu a lansat noua statie de lucru Celsius W510, care ofera acces cold plug.

Astfel, utilizatorul poate accesa hard disk-ul fara sa deschida carcasa statiei.

Noul Celsius W510 dispune de procesoare multi-core IntelCore si quad core Intel Xeon, de a doua generatie.

Produsul este disponibil in Europa, Orientul Mijlociu, Africa, India si Japonia. Preturile variaza in functie de tara si configuratie.

Garmin a lansat pe piata locala chartplotter-ul marin GPSMAP720, care dispune de interfata radar si sonar, fiind compatibil cu orice tip de barca.

GPSMAP 720 dispune de un port pentru radar la care se poate conecta orice model de radar din seria Garmin GMR.

Noul chartplotter ofera conectivitate integrala NMEA 2000 prin care se monitorizeaza starea motorului, consumul de benzina, modulul autopilot, starea vremii precum si alte informatii obtinute de la senzori, pe care le afiseaza pe ecranul de 7 inci.

Posesorii de ambarctiuni pot adauga modelului GPSMAP 720 un card SD BlueChart g2 Vision, care ofera reprezentari cartografice detaliate.

Lenovo a lansat laptop-ul ThinkPad Edge E420s, care vizeaza segmentul IMM.

Laptopul poate fi dotat, in functie de preferinte, cu procesoare IntelCore i3, i5 sau i7 Sandy Bridge (a doua generatie) si include memorie de 4 GB DDR3 pe doua slot-uri si stocare pe HDD sau SSD.

ThinkPad Edge E420s are ecran de 14 inci, poate fi comandat cu placa video AMD Radeon HD 6630M, care va functiona alternativ impreuna cu placa video integrata in procesor, cantareste 1,8 kg si are baterie de 49 Wh.

Noul produs Lenovo va fi disponibil incepand cu luna aprilie, iar modelele incep de la 4.000 lei fara TVA.

Logitech aduce in Romania Speaker Lapdesk N550, un sistem care reda sunetele de pe netbook-ul tau prin cele doua boxe integrate, plasate pe laturile lapdesk-ului.

Pentru a functiona, Speaker Lapdesk N550 nu are nevoie de software aditional, ci doar de conectarea unui cablu in portul USB al laptop-ului.

Sistemul poate deservi laptopuri cu dimensiuni de 14 inci sau mai mici si va fi disponibil incepand cu 22 aprilie, la un pret de 200 lei.