- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Principalele lansari din IT&C in saptamana 28 martie – 1 aprilie (FOTO)

01 Apr, 12:45 • valentin..nicolae
Videoproiectoare, sisteme de navigatie, echipamente multifunctionale de imprimare si tablete PC. Asa arata o parte din oferta lansata de companiile IT in aceasta saptamana.
Principalele lansari din IT&C in saptamana 28 martie - 1 aprilie (FOTO)

Acer a lansat videoproiectorul H9500, care ofera proiectie Full HD si un raport de contrast foarte mare, de pana la 50 000:1. Dispozitivul este echipat si cu tehnologia True 24p, care permite afisarea unei imagini cu rezolutie de 1080p la 24 cadre pe secunda.

Lentilele proiectorului pot fi deplasate orizontal sau vertical.
[gallery:302]

Allview Mobile Romania pregateste tableta AllDro 2 care va rula sistemul de operare Android 2.2, spre deosebire de modelul anterior cu Android 2.1. Dispozitivul va avea un ecran de 8 inci, procesor Samsung ARM Cortex A8 1GHz, conectivitate Wi-Fi si camera foto frontala.

AllDro2 va avea o memoria interna de 4 de GB ce va putea fi extinsa la 32 de GB prin card microSD.

Compania Asus a lansat pe piata locala tableta Eee Pad Transformer, cu tastatura detasabila si ecran de 10,1 inci (rezolutia de 1280×800). Dispozitivul are baterie cu autonomie de 8 ore si combina sistemul de operare Android Honeycomb cu interfata grafica ASUS Waveshare. Tastatura detasabila extinde autonomia tabletei de la 8 ore la 16 ore.

Platforma tabletei, Nvidia Tegra 2, dispune de un procesor dual core la 1 GHz si 1 GB DDR2. Asus Eee Pad Transformer are memoria interna de 16 GB sau 32 GB, insa producatorul ofera si solutia de stocare online Asus WebStorage.

Tableta are o camera de 5 MP, amplasata in partea din spate ?i una frontala de 1.2 MP.

Compania japoneza Brother lanseaza noul echipament multifunctional inkjet MCF-J6910DW. Componenta a ultimei serii de echipamente A3, dispozitivul are functii de imprimanta color, scanner, copiator si fax.

Capacitate de imprimare a cartuselor ajunge la 2400 de pagini imprimate monocrom (negru) si 1200 pagini color. MCF-J6910DW poate imprima duplex (imprimare automata pe ambele parti) in formatele A3 si A4 si poate copia duplex in formatul A4.

Echipamentul, cu ecran LCD de 8.2 cm, utilizeaza 4 cartuse separate ce pot fi inlocuite individual.

Canon a anuntat lansarea a doua noi modele de echipamente multifunctionale (printare, scanare si copiere) dotate cu modul ADF (Automatic Document Feeder, alimentator automat de documente), respectiv PIXMA MX884 si PIXMA MX885.

Cele doua multifuctionale ofera conectivitate Wi-Fi si Ethernet (denumirea unei familii de tehnologii de retele de calculatoare bazata pe transmisia cadrelor si utilizata la implementarea retelelor locale de tip LAN) pentru partajarea usoara in retea.

PIXMA MX884 si PIXMA MX885 sunt echipate cu cate 5 cartuse separate de cerneala, ce pot fi inlocuite individual.

Compania Garmin a lansat pe piata din Romania sistemul de navigatie Garmin nuvi 2360LT, care dispune printre altele de planificari de rute cu opriri multiple si previzualizari ale manevrelor.

Dispozitivul nuvi 2360LT dispune de un ecran de 4,3 inci. Utilizatorii pot folosi tehnologia wireless Bluetooth si telefoane compatibile pentru a efectua apeluri cu ajutorul sistemului de navigatie.

Pe ecran drumul este animat prin cartografiere cu terenuri in format 3D si topografie cu relief umbrit. Nuvi 2360LT include cartografiere detaliata atat pentru America de Nord cat si pentru Europa.

Compania Intel a lansat a treia generatie de SSD-uri, Intel Solid-State Drive 320. Seria este disponibila in variante de 40 GB, 80 GB, 120 GB, 160 GB, 300 GB sau 600 GB , ofera o viteza de scriere de 220MB pe secunda si include capabilita?i de criptare de 128 de biti.

Toate modele includ o garantie de 3 ani.

Verbatim a lansat noul SSD extern (solid-state drive, este un dispozitiv de stocare a datelor care foloseste memorii cu semiconductori) de 32 GB, 64 GB sau 128 GB, cu interfata 3.0.

Verbatim USB 3.0 SSD suporta rate de transfer de pana la 190 MB pe secunda atunci cand este folosit cu un sistem gazda ce dispune de USB 3.0.

Dispozitivul este compatibil cu USB 2.0/1.1 si are carcasa din aluminiu.