- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Profitul Canon a scazut in T2 cu 12%, pana la 1,5 mld.$

24 Jul, 12:10 • Redactia DailyBusiness
Compania japoneza Canon a afisat joi o scadere de 12% a profitului pe trimestrul doi, pe fondul cererii reduse de copiatoare alb-negru si a aprecierii yenului fata de dolar, insa grupul a mentinut previziunile pentru intregul an, ce depasesc estimarile pietei, a scris Reuters.
Profitul Canon a scazut in T2 cu 12%, pana la 1,5 mld.$

In perioada aprilie-iunie, profitul operational Canon, ce concureaza cu firme precum Xerox Corp si Ricoh Co Ltd in sectorul imprimantelor si copiatoarelor, a scazut la 160,15 miliarde yeni (1,5 mld. $), fata de 181,47 miliarde yeni (1,68 mld. $) in anul anterior.

Profitabilitatea operatiunilor privind echipamentele pentru birouri a fost supusa presiunilor din moment ce incetinirea economica a facut ca firmele sa renunte la cumpararea sau inlocuirea copiatoarelor, desi camerele digitale de ultima generatie au inregistrat o cerere puternica.

Pentru 2008, Canon a mentinut previziunile facute in aprilie, in cadrul carora profitul operational era estimat la 770 miliarde yeni (7 mld. $), depasind media estimarilor analistilor, de 743,8 miliarde yeni (6,8 mld.$).