- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Profitul IBM s-a majorat cu 22% in T2

18 Jul, 11:06 • Redactia DailyBusiness
Profitul corporatiei americane producatoare de tehnologie IBM s-a majorat cu 22% pana la 2,77 miliarde de dolari (1,74 miliarde de euro) in al doilea trimestru fata de perioada similara a lui 2007, informeaza vineri Reuters.
Profitul IBM s-a majorat cu 22% in T2

Avansul profitului se datoreaza cresterii cererii pentru servicii, software si echipament tehnologic pe pietele emergente dar si adoptarii de catre tarile dezvoltate a unor tehnologii mai avansate pentru a economisi bani.

Venitul companiei a crescut in perioada mentionata cu 13% la 26,8 miliarde de dolari (17 miliarde de euro)

Avansul cifrei de afaceri depaseste asteptarile analistilor care estimau un venit de 25,92 miliarde de dolari (16,3 miliarde de euro).

IBM a anuntat o majorare de 12 procente a numarului contractelor de servicii, segment pe care este lider de piata. De asemenea, statele din Europa de vest au ajutat compania prin cumpararea masiva de tehnologie pentru a reduce costurile si a minimiza riscul.

Datorita evolutiei pozitive a profitului, IBM si-a marit targetul pentru intreg anul 2008 la 8,75 miliarde de dolari (5,5 miliarde de euro), de la 8,50 miliarde de dolari (5,36 miliarde euro).

IBM obtine mai mult de doua treimi din venituri din afara Statelor Unite.