- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Profitul net Siemens a scazut cu 67% in T1, la 412 mil. euro

30 Apr, 13:33 • Redactia DailyBusiness
Profitul net al grupului german Siemens AG a coborat cu doua treimi in intervalul ianuarie-martie 2008, comparativ cu perioada similara a anului trecut, a informat miercuri compania.
Profitul net Siemens a scazut cu 67% in T1, la 412 mil. euro

Scaderea a intervenit din cauza operatiunilor discontinue si a intarzierii unor proiecte, nereusind sa intruneasca estimarile pietei, au declarat reprezentantii Siemens.

Profitul net a scazut cu 67%, la 412 milioane euro, analistii estimand anterior, in medie, un profit net de 451 milioane euro, scrie NerwsIn, citand presa internationala.

Profitul operational al grupului german a scazut la 1,2 miliarde euro, fata de 1,78 miliarde euro in aceeasi perioada a anului trecut. Comenzile noi au avansat cu 15%, la 23,4 miliarde, in timp ce vanzarile au urcat cu 2%, la 18,1 miliarde.

In medie, analistii estimau un profit operational de 1,016 miliarde euro si vanzari de 19,28 miliarde in cel de-al doilea trimestru financiar al companiei.

Actiunile Siemens au pierdut o treime din valoare in acest an, afactate de intarzieri ale proiectelor si de un proces amplu de coruptie, care a dus la concedierea catorva manageri de varf.

Siemens, care incearca sa-si restructureze afacerile pentru a ajunge din urma companii concurente precum General Electric din punct de vedere al profitabilitatii, a avertizat in martie ca estimeaza un impact negativ asupra castigurilor de aproximativ 900 milioane euro.