- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Profitul Nintendo a crescut cu 30%, ajutat de vanzarile consolei Wii

30 Jul, 11:28 • Redactia DailyBusiness
Compania de dezvoltare si publicare de jocuri video Nintendo a raportat o crestere de 31,5% a profitului operational in perioada aprilie-iunie fata de perioada similara a anului trecut pana la 119,19 miliarde yeni (circa 705 milioane de euro), pe fondul succesului inregistrat de consola Wii, anunta miercuri Reuters.
Profitul Nintendo a crescut cu 30%, ajutat de vanzarile consolei Wii

Profitul net a crescut cu 33,7% in primul trimestru al acestui an fiscal fata de perioada similara a anului trecut, pana la 107,27 miliarde yeni (circa 634,5 milioane euro). Vanzarile totale au inregistrat un avans de 24,4% pana la valoarea de 423,38 miliarde yeni (circa 2,5 miliarde de euro).

Nintendo si-a mentinut estimarile pentru acest an fiscal in privinta profitului operational, de 530 miliarde yeni (circa 3,15 miliarde euro), cu 8,8% mai mare decat valoarea inregistrata anul trecut.

Consola Wii, lansata la sfarsitul lui 2006, a continuat sa inregistreze cereri in crestere peste tot in lume, datorita pretului mic de vanzare si jocurilor inovative, gen „Wii Fit” care solicita efort fizic din partea utilizatorului.

Vanzarile Wii au crescut cu 51% pana la 5,17 milioane de unitati in ultimul trimestru, depasind cu mult performantele obtinute de Sony cu Play Station 3 – vanduta in 1,56 milioane de exemplare si pe cele ale consolei Xbox 360 produsa de rivalul Microsoft, care a vandut 1,3 milioane de unitati.

In comparatie cu sectoarele altor industrii, piata jocurilor video a fost mai putin afectata de incetinirea ritmului economiei, preturile in crestere ale carburantilor si scaderea consumului, comenteaza Reuters.

Valoarea pietei jocurilor video este estimata sa depaseasca anul acesta nivelul de 36 miliarde de euro (circa 57 miliarde dolari), conform firmei de cercetare DFC Intelligence, citata de presa internationala.