- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Profitul Oracle a scazut usor in T2, pana la 1,29 mld. $

19 Dec, 10:19 • Redactia DailyBusiness
Oracle a inregistrat in al doilea trimestru fiscal un profit net de 1,29 mld. $ (circa 880 mil. euro), in scadere de la 1,303 mld. $ (890 mil. euro) inregistrati in aceeasi perioada a lui 2007, scaderea survenind pe fondul crizei economice internationale si a unui dolar mai puternic, a scris The Associated Press.
Profitul Oracle a scazut usor in T2, pana la 1,29 mld. $

Analistii internationali sunt de parere ca Oracle si-a atins totusi targetul datorita unui control al costurilor riguros.

Veniturile companiei in trimestrul incheiat pe 30 noiembrie s-au ridicat la 5,61 mld. $ (3,84 mld. euro), in crestere cu 6% fata de aceeasi perioada a lui 2007. Veniturile din software au crescut cu 8%, in timp ce veniturile din servicii au scazut cu 2%. Vanzarile in regiunea EMEA au urcat cu 0,9%.

Ca si alte companii care produc software de business, Oracle se confrunta cu o cerere din ce in ce mai mica din partea clientilor, care nu mai sunt dispusi in aceasta perioada sa investeasca in aplicatii precum cele de management sau financiare.

Oficialii Oracle au declarat ca in trimestrul 3 se asteapta ca in cel mai bun caz, afacerile companiei sa ramana constante fata de cele din 2007, sau chiar sa scada cu pana la 10%.