- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Profitul trimestrial net al Oracle a crescut cu 27% in T4 fiscal

26 Jun, 12:16 • Redactia DailyBusiness
Oracle Corp inregistrat un profit net in crestere cu 27% in trimestrul 4 fiscal, incheiat la 31 mai, dupa ce vanzarile noului software au depasit estimarile, relateaza presa internationala.
Profitul trimestrial net al Oracle a crescut cu 27% in T4 fiscal

Compania a oferit insa o perspectiva prudenta, referindu-se la nesiguranta economica, ceea ce a dus la o depreciere a actiunilor cu 3%.

Previziunile Oracle pentru primul trimestru fiscal, ce se va incheia in august, au fost in mare parte in conformitate cu asteptarile analistilor.

Compania a estimat o crestere a veniturilor intre 18 si 20%, profitul net la 17-18 centi/actiune si castigurile la 26-27 centi pe actiune.

„Trimestrul ce se va incheia in august este dificil de comparat cu perioada similara a anului trecut, cand compania a inregistrat o crestere a profitului cu 35%”, a declarat Safra Catz, directorul financiar al Oracle, adaugand ca nu se poate prevedea evolutia economiei de la un trimestru la altul.

Profitul net a crescut la 2,04 miliarde dolari, echivalent cu 39 centi/actiune, fata de 1,60 miliarde dolari, sau 31 centi/actiune in aceeasi perioada a anului trecut. Profitul excluzand elementele exceptionale a fost de 47 centi/actiune si a depasit estimarea medie a analistilor, de 44 centi/actiune.

Oracle, condusa de miliardarul Larry Ellison, a anuntat ca vanzarile de licente de software au crescut cu 27%, la 3,14 miliarde dolari.