- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

RTC a vandut si restul de 60% din divizia Best Distribution catre CD Media

20 Mar, 13:09 • Redactia DailyBusiness
Grupul RTC a anuntat vanzarea a 60% din compania Best Distribution catre CD Media, care detinea deja 40% din actiuni, au informat joi oficiali ai Best Distribution.
RTC a vandut si restul de 60% din divizia Best Distribution catre CD Media

CD Media este unul dintre cei mai importanti distribuitori de jocuri pentru console, PC-uri si hardware din sudul Europei.

Potrivit reprezentantilor RTC, CD Media detinea deja 40 de procente din Best Distribution – pachet de actiuni cumparat in noiembrie 2007, iar trecerea restului de 60% din actiuni in portofoliul CD Media a avut loc la mijlocul lunii martie, la patru luni de la finalizarea primei etape a tranzactiei.

„Vindem o companie ajunsa la maturitate catre unul dintre liderii pietei est-europene. Dupa 15 ani de experienta pe piata europeana, CD Media detine cunostintele necesare pentru a continua ceea ce am construit noi”, a declarat Octavian Radu, presedintele grupului RTC.

Oficialii companiei RTC nu au precizat valoarea tranzactiei.

Conform termenilor contractuali, CD Media putea opta pentru preluarea in intregime a companiei pana la sfarsitul lunii mai 2008, a scris NewsIn.

„In ultimele luni am lucrat foarte aproape de echipa Best Distribution pentru a intelege exact piata in care activeaza si potentialul ei de dezvoltare. Suntem pregatiti sa preluam in intregime compania, asadar ne-am exercitat acest drept contractual mai devreme”, a declarat Spiros Jamas, noul actionar majoritar al Best Distribution.

In ceea ce priveste planurile de dezvoltare, acesta sustine ca va pastra portofoliul de produse existent si va aduce in acelasi timp brand-uri noi. „Intre timp ne vom concentra asupra distributiei produselor noastre, iar retailul are un potential semnificativ de dezvoltare. De altfel, aceasta este strategia pe care am folosit-o cu succes in ultimii 15 ani pe piata din Grecia si intentionam sa o aplicam si in Romania. Nu avem de ce sa investim in propriile magazine, atata vreme cat retailul este facut profesionist”, a adaugat Jamas.

Noul actionar majoritar Best Distribution mizeaza pe echipa manageriala pe care a preluat-o odata cu compania.

CD Media a fost infiintata acum 14 ani in Grecia si este lider in distributia de jocuri pentru console si PC pe aceasta piata. Compania este prezenta, de asemenea, pe piata din Cipru, unde detine 50% din actiunile celui mai important jucator local, Goodtones Games Ltd.

CD Media are drepturi exclusive de distributie si localizare Electronic Arts, Vivendi Universal Games (Cipru, Malta), Take 2 Interactive, Logic 3 (Spectra Video), Soldout, Capcom (Ciprus, Balcani) sau Microsoft (Xbox, Xbox 360, PC).

CD Media este detinuta, in proportie de 70% de catre omul de afaceri Spiros Jamas, presedintele companiei.

Best Distribution detine pozitia de lider pe piata romaneasca de import si distributie de jocuri pentru console si pentru PC, cu o cota de aproximativ 65%. Compania a fost infiintata in 1998, iar in 2005 si-a schimbat proprietarul, fiind achizitionata de catre Grupul RTC.