- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Samsung va investi peste 500 mil. $ in accelerarea productiei de ecrane OLED

30 Jun, 12:46 • Redactia DailyBusiness
Producatorul sud-coreean de ecrane Samsung SDI a anuntat luni ca va mari de sase ori productia de ecrane de noua generatie OLED, urmand sa investeasca 529 mil. $ pana la mijlocul lui 2009, conform presei internationale.
Samsung va investi peste 500 mil. $ in accelerarea productiei de ecrane OLED

Samsung incearca astfel sa ocupe o pozitie cat mai buna pe piata in crestere rapida a ecranelor OLED, tehnologie care se caracterizeaza in special printr-o luminozitate mai buna, o calitate a imaginii superioara si o grosime mai mica decat LCD-urile sau plasmele.

Producatorii de OLED-uri va trebui insa sa investeasca sume importante pentru a descoperi tehnologii care sa permita reducerea costurilor de productie, simultan cu marirea ecranelor pentru a putea fi foloste in cat mai multe tipuri de aplicatii.

Dupa finalizarea investitiilor, capacitatea lunara de productie a Samsung SDI va creste de la 1,5 mil. OLED-uri in prezent, la circa 9 mil. unitati.

Concurentii Samsung SDI incearca de asemenea sa accelereze productia si comercializarea de ecrane ce dispun de tehnologia OLED. Astfel, compania japoneza Sony Corp. a inceput sa comercializeze din noiembrie 2007 televizoare de marimi mici cu tehnologie OLED, in timp ce compania Toshiba Corp. urmareste sa inceapa comercializarea de OLED-uri de marimi mici si mijlocii pentru terminale mobile in toamna anului in curs.

Matsushita Electric Industrial a anuntat ca in trei ani va incepe sa produca in masa ecrane OLED de 37 de inci.

Compania de cercetare iSuppli a estimat ca vanzarile de OLED-uri la nivel mondial vor creste anul acesta de patru ori, pana la 10,2 mil. unitati.

Oicialii mai multor companii producatoare de televizoare au estimat anterior pentru DailyBusiness ca OLED-urile vor intra in tara mai puternic abia peste circa trei ani.