- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Se fac bani din ChatGPT? Ce salariu are un trainer de inteligență artificială. Suma este ireală

08 May, 16:26 • Constantin Cristina
Se câștigă foarte ușor bani din inteligența artificială, iar ChatGPT are o cerere destul de mare pentru oameni care să „antreneze” aceste soluții, astfel încât răspunsurile lor să fie relevante.
Se fac bani din ChatGPT? Ce salariu are un trainer de inteligență artificială. Suma este ireală

Inteligența artificială s-a integrat foarte rapid și ușor în viețile noastre, iar acum se integrează chiar și pentru locurile noastre de muncă. Ce este important este că și acești roboți trebuie învățați, antrenați pentru a dat randamente, iar pentru acest lucru există oameni care antrenează, spre exemplu ChatGPT, a informat CNBC.

Citește și:

Se fac bani din ChatGPT? Câți bani câștigă un antrenor de inteligență artificială

CNBC a vorbit cu un astfel de angajat, care ocupă poziția de trainer de inteligență artificială (artificial intelligence trainer), pentru a afla cât se câștigă în această poziție.

Alexej Savreux are 34 de ani, este din Kansas City și ocupă poziția de trainer de inteligență artificială. Înainte să ajungă aici, el a îndeplinit și alte funcții, precum bucătar, gunoier sau sunetist.

El, pe lângă mulți ani oameni care se ocupă cu antrenarea inteligenței artificiale, precum ChatGPT, trebuie să analizeze datele în așa fel încât să genereze imagini sau texte relevante pe baza cererilor pe care le primesc.

ChatGPT, inteligența artificială
ChatGPT, inteligența artificială

Alexey Savreux a precizat că primește de la 15 dolari pe oră, fără alte beneficii. Suma este mult mai mare față de cele pe care OpenAI le-ar fi plătit în trecut unei firme care angaja oameni pentru același post și îi plăteau cu 2 dolari pe ora, potrivit presei internaționale.

ChatGPT nu a fost atât de convingător în toate statele în care a fost folosit și a întâmpinat mai multe probleme. Italia a decis să blocheze pentru câteva săptămâni platforma, deoarece încălca legislația privind datele personale.

OpenAI dispune de acum de informaţii pe site-ul său despre „cum colectează şi utilizează datele” şi de o „mai mare vizibilitate” pe pagina de pornire ChatGPT şi OpenAI privind politica de confidenţialitate.

Compania a dat de asemenea asigurări că a creat un instrument care să permită „verificarea vârstei utilizatorilor în Italia” odată ce aceştia se conectează la robotul conversaţional.

Alte articole: Cele 4 scenarii apocaliptice făcute de ChatGPT. Cum ar putea sfârși omenirea, potrivit inteligenței artficiale