- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Cele 4 scenarii apocaliptice făcute de ChatGPT. Cum ar putea sfârși omenirea, potrivit inteligenței artficiale

04 May, 20:17 • Bocioacă Bianca
ChatGPT a venit cu patru previziuni legate de modul în care omenirea ar putea sfârși. Experții în tehnologie avertizează că evoluția inteligenței artificale ar putea amenința omenirea.
Cele 4 scenarii apocaliptice făcute de ChatGPT. Cum ar putea sfârși omenirea, potrivit inteligenței artficiale

Fox News Digital a cerut OpenAI’s ChatGPT să se pronunțe asupra apocalipsei. Chatbotul a venit cu patru posibile scenarii care ar putea duce la eliminarea umanității de pe planetă.

„Este important să rețineți că prezicerea sfârșitului lumii este o sarcină dificilă și foarte speculativă, iar orice predicție în acest sens ar trebui privită cu scepticism. Cu toate acestea, există mai multe tendințe și potențiale evoluții care ar putea avea un impact semnificativ asupra traiectoriei umanității și care ar putea contribui la căderea acesteia”, a răspuns ChatGPT.

Teama că inteligența artificială ar putea conduce la sfârșitul omenirio a fost ani de zile doar o ficțiune. În zilele noastre, a devenit un subiect extrem de discutat de experți, pe măsură ce tehnologia se află înntr-o evoluție continuă.

„Dezvoltarea unei inteligențe artificiale complete ar putea însemna sfârșitul rasei umane”, avertiza, î.n 2014, fizicianul Stephen Hawking.

Elon Musk spune la rândul său că tehnologia „are potențial de distrugere a civilizației”.

Citește și: Cele mai sigure locuri de muncă din lume care nu vor fi afectate de inteligența artificială. Iată ce angajați scapă de această frică

ChatGPT spune că schimbările climatice drastice vor avea „efecte catastrofale asupra planetei dacă nu sunt abordate”. El a subliniat că creșterea nivelului mării, vremea extremă și lipsa de hrană ar putea duce la „deplasări pe scară largă, conflicte și instabilitate”.

Întrebat cum ar putea pune capăt lumii schimbările climatice, chatbotul a spus că inundațiile de coastă, strămutarea a milioane de oameni și pierderea infrastructurii ar putea împinge omenirea spre sfârșit.

ChatGPT a făcut predicții apocaliptice

ChatGPT susține și că dezvoltarea continuă a armelor nucleare și amenințarea războiului nuclearreprezintă o amenințare uriașă la adresa umanității. Acesta subliniază că în prezent amenințările unui astfel de atac sunt scăzute, dar tensiunile geopolitice și conflictele regionale ar putea escalada „și ar putea avea consecințe devastatoare”.

Aceste afirmații vin în contextul în care în Europa de Est s-a răspândit frica că Rusia ar putea folosi arme nucleare în războiul din Ucraina. Folosirea unor astfel de arme de către Rusia ar servi drept „o amenințare gravă pentru umanitate și planetă”, iar „numărul potențial de morți, distrugerea mediului și impactul pe termen lung al unui atac nuclear sunt aproape de neimaginat”.

Citește și: Vești bune pentru șoferii mașinilor electrice! Experții în inteligența artificială au anunțat că lucrează la noi măsuri. Care sunt următoarele îmbunătățiri

A treia predicție făcută de inteligența artificială se axează pe creșterea utilizării tehnologiei.

„Evoluția continuă a inteligenței artificiale și a roboticii ridică, de asemenea, îngrijorări cu privire la impactul potențial asupra structurilor de angajare și a societății. Automatizarea locurilor de muncă ar putea duce la perturbări economice și sociale semnificative, contribuind potențial la tulburări și instabilitate pe scară largă”.

Lista predicțiilor se sfârșește cu amenințările aduse omenirii de pandemiile și crizele din domeniul sănătății.

„Răspândirea rapidă a bolilor infecțioase, în special într-o lume interconectată la nivel global, ar putea duce la îmbolnăviri pe scară largă, decese și perturbări sociale și economice”, scrie ChatGPT.