- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Secretele de la Google. Cum poți găsi jocuri vechi precum Snake și Pac Man ascunse în browser

18 May, 17:28 • Fundeanu Madalina
Jocurile Snake și Pac Man pot fi jucate direct din browserul Google! Află cum le poți găsi!
Secretele de la Google. Cum poți găsi jocuri vechi precum Snake și Pac Man ascunse în browser

Google permite utilizatorilor să facă și să găsească o mulțime de lucruri, printre care și jocuri legendare, precum Snake sau Pac Man. Bara de căutare a Google poate servi drept calculator, traducător cu Google Translate, arhivă de imagini cu Google Images, dar și o arcadă retro digitală unde puteți juca o mulțime de jocuri video chiar acolo, în browserul Chrome, scrie Business Insider, citat de Economedia.

Jocurile Snake și Pac Man pot fi jucate direct din browserul Google!

Nu este vorba de Google Play Store. Pe lângă jocurile din acele aplicații, există și jocuri „secrete” ascunse în Google însuși, printre care se numără Pac-Man, Quick Draw, Whirlybird și multe altele.

Acestea au fost lansate inițial ca parte a Google Doodle, care este imaginea care înlocuiește ocazional logo-ul colorat al Google deasupra barei de căutare de pe pagina de start a motorului de căutare. Cofondatorii Google, Larry Page și Sergey Brin, au lansat primul doodle în anul 1998, în onoarea festivalului Burning Man din acel an.

Ai mai putea fi interesat și de: Ce opțiuni au românii care vor să mai investească în criptomonede. Cum își pot diversifica portofoliul cei care caută noi oportunități

jocuri pe Google
jocuri pe Google

Aceste jocuri animate au dus Google Doodle și mai departe, făcându-l complet interactiv. Și, în ciuda faptului că ele au dispărut de mult timp de pe pagina principală a motorului de căutare, pot fi găsite și cum dacă știi unde să cauți.

Majoritatea jocurilor Google ascunse pot fi găsite foarte ușor, doar căutându-le pe Google. Tastați „Snake” în bara de căutare și apăsați enter și veți fi condus la o pagină de rezultate de căutare cu jocul Snake în partea de sus. Apăsați „Play” și jocul va putea începe.

Puteți tasta „Play Garden Gnomes” în motorul de căutare și veți obține un link către un joc plăcut în care folosiți un trebuchet pentru a arunca pitici de grădină. De asemenea, dacă tastați „Quick Draw” în motorul de căutare și veți primi un link către acest joc, și lista poate continua la nesfărșit.

Dacă știți deja cum se numește jocul pe care vreți să îl jucați, îl pueți căuta direct pe Google, nefiind deloc greu de găsit. Alte jocuri pe care să le căutați și să le încercați ar mai fi: Soccer 2012, Tic Tac Toe, Minesweeper, Atari Breakout, Halloween 2018 și multe altele.

Vezi mai multe știri despre: Cum să câștigi la Loto. Trucuri de la matematicieni de renume. Ce sunt numerele „fierbinți”, „reci” și „restante”