- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Sistec si-a propus afaceri de 10 mil. euro si preluarea unei companii din R. Moldova

03 Jul, 12:59 • Redactia DailyBusiness
Sistec, divizia de solutii IT a grupului RTC, estimeaza pentru acest an afaceri de 10 mil. euro, cu peste 40% mai mult decat in 2007, planuind in 2008 extinderea in Republica Moldova prin preluarea unei companii din regiune, au anuntat joi oficialii companiei.
Sistec si-a propus afaceri de 10 mil. euro si preluarea unei companii din R. Moldova

Bugetul de investitii pe 2008 al Sistec este de aproximativ 1,5 milioane euro, din care 1 milion sunt rezervati pentru dezvoltarea si extinderea segmentului de suport IT, au spus oficialii companiei pentru DailyBusiness.

Sistec vizeaza pe termen scurt extinderea activitatii pe piata din Republica Moldova, unde doreste sa achizitioneze o firma locala. „Suntem deschisi la parteneriate cu mai multe firme din domeniu, insa in urmatoarele saptamani vom face o achizitie a unei firme locale din Republica Moldova, aceasta tranzactie ridicandu-se la cca. 200.000-300.000 de euro”, a precizat un reprezentant al companiei.

„Ca principala directie strategica pentru anul 2008 ne propunem cresterea vizibilitatii in piata si dezvoltarea celor sase linii de business ale companiei prin cresterea vanzarilor, investitii sau extindere regionala. In 2008 ne propunem, de asemenea, un rulaj de 10 mil. de euro fata de 7 mil. de euro anul trecut”, a decarat joi Marius Capraru, directorul executiv al companiei.

Printre cele sase linii de business ale companiei se numara departamentul de Suport IT, Reteaua de Service sau Departamentul de Networking.

Sistec a semnat in luna iunie un contract de licentiere, implementare si mentenanta a solutiei SAP cu Rombat, unul din liderii de pe piata romaneasca in productia de baterii auto. Implementarea solutiei a inceput in luna iunie urmand ca procesul sa fie finalizat in ianuarie 2009. Valoarea contractului se ridica la aproximativ 200.000 de euro.

Compania Sistec a fost infiintata in anul 1994 si reuneste in prezent o echipa cu peste 300 de oameni care ofera pachete de solutii si servicii IT pentru afaceri. Compania membra a Grupului RTC are sediul in Bucuresti, un centru regional la Cluj, si arie de acoperire nationala prin filialele din principalele orase ale tarii.