- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Siveco si-a propus sa creasca ponderea clientilor din domeniul constructiilor

08 Jul, 13:16 • Redactia DailyBusiness
Siveco Romania si-a propus sa creasca ponderea aplicatiilor in domeniul constructiilor din totalul implementarilor Siveco Applications, de la 6% anul trecut pana la 10% la finele lui 2008. Compania urmareste sa atraga minim cinci clienti mari din zona constructiilor anul acesta, au spus pentru DailyBusiness.ro reprezentantii Siveco.
Siveco si-a propus sa creasca ponderea clientilor din domeniul constructiilor

Cresterea ponderii aplicatiilor se datoreaza, pe de o parte, familiarizarii companiilor romanesti de constructii cu instrumentele software de management al activitatilor de profil si, pe de alta parte, interesului in crestere manifestat de firmele de nivel mediu pentru achizitia de astfel de solutii, au explicat oficialii Siveco.

„Asteptarile noastre in ce priveste volumul achizitiilor de solutii informatice cu aplicare in domeniul constructiilor sunt optimiste, avand in vedere expansiunea de care se bucura, in ultimii ani, acest domeniu de activitate. Potrivit strategiei de dezvoltare pe termen scurt a companiei noastre, ne propunem sa recrutam, pana la sfarsitul acestui an, un numar de minim 5 clienti reprezentativi din zona constructiilor”, a declarat Cristina Chirvasie, director de vanzari verticala productie in cadrul Siveco Romania.

Conform acesteia, pana in prezent, piata nationala a constructiilor a inregistrat o crestere de 20-30% fata de anul precedent. Astfel, sectorul constructiilor din Romania a avansat cu 30% in aprilie, fata de aceeasi luna a anului trecut, inregistrand cea mai importanta crestere dintre toate statele Uniunii Europene, conform Siveco.

„Pretul de achizitie depinde, cum este si firesc, de amploarea proiectului si de particularitatile aplicatiei, de nivelul ajustarilor necesare fata de oferta-standard, precum si de volumul de efort reclamat de implementarea propriu-zisa a sistemului informatic respectiv”, a mai spus Chirvasie, fara insa a preciza un pret de pornire pentru implementarea unei solutii informatice in cadrul companiilor de constructii.

„Preturile pentru fiecare solutie contractata se negociaza cu fiecare beneficiar in parte, in functie de complexitatea aplicatiei, de nivelul efortului necesar pentru implementare sau de termenul de executie”, a spus Chirvasie.

Producatorul de solutii informatice Siveco Romania estimeaza pentru acest an o crestere cu 20% a cifrei de afaceri, la 84 de milioane de dolari, comparativ cu valoarea inregistrata anul trecut, respectiv 70 mil. $.