- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

S&T: Vanzari in crestere cu 13% in 2007, pana la 522 mil. euro

04 Apr, 10:54 • Redactia DailyBusiness
S&T, furnizor de solutii si consultanta IT, a inregistrat in 2007 vanzari in crestere cu 13% fata de 2006, pana la 522,2 mil. euro, profitul operational (EBITDA) crescand tot cu 13%, pana la 20,4 mil. euro.
S&T: Vanzari in crestere cu 13% in 2007, pana la 522 mil. euro

Europa de Est a adus companiei vanzari de 82 mil. euro, in crestere cu 2% fata de 2006.

Romania si Bulgaria au fost nominalizate de oficialii grupului S&T AG, companie listata la Bursa din Viena, ca reprezentand principalele surse de crestere in regiunea Europei de Est. Oficialii companiei nu au oferit cifre exacte despre afacerile S&T Romania.

Cresterea din 2007 a grupului a fost in special impulsionata de activitatea departamentelor de solutii si servicii si de consultanta IT, care au cumulat 45% din volumul total de vanzari. In 2008, Grupul S&T intentioneaza sa dezvolte aceste departamente pentru a continua cresterea profitabilitatii acestora.

Compania estimeaza pentru 2008 un volum total al vanzarilor intre 560 si 580 milioane euro. Oficialii S&T au precizat ca trimestrul 4 al anului 2007 a fost cel mai bun din istoria grupului.

Activitatea departamentului Business Solutions a generat incasari de 149,1 milioane euro, echivalente unei cresteri anuale de 59%. Managed Services a inregistrat, de asemenea, o crestere organica de 16%, pana la 86,5 milioane euro.

„In 2007 am integrat cu succes cea mai mare achizitie din istoria companiei, grupul elvetian IMG”, a declarat Christian Rosner, director executiv al S&T.

„De asemenea, am fost preocupati de finalizarea procesului de integrare a companiilor achizitionate in 2006. In pofida importantelor resurse financiare si umane implicate, am obtinut o marire a profitului, pe langa cresterea vanzarilor si punerea adecvata in practica a strategiei de grup”, a mai spus Rosner.

Conform companiei de cercetare de piata IDC, este de asteptat ca in 2008, piata globala de IT sa urce cu 5,5-6%. In 2007, cresterea a fost de 6,9%. Potrivit aceleiasi companii, piata serviciilor IT va cunoaste evolutii superioare pietei totale de IT.

Intre tarile in care S&T activeaza, Ucraina se situeaza pe prima pozitie din punct de vedere al estimarilor de crestere, cu 21,6% pentru sectorul serviciilor IT, comparativ cu 19,7%, cat se estimeaza pentru intreaga piata IT locala. Pe pozitiile urmatoare se afla Rusia cu 21% (18,9% pentru intreaga piata IT locala), Romania cu 19,6% (10,8% pentru intreaga piata IT locala) si Bulgaria cu 19,2% (17,7% pentru intreaga piata IT locala).

„Predictiile pentru pietele in care activam continua sa fie bune. Vom utiliza potentialul si strategia noastra pentru a obtine o crestere double-digit a profitului operational”, a afirmat Christian Rosner.

Compania de software si servicii IT S&T Romania ocupa primul loc in clasamentul furnizorilor de servicii ERP, cu o cota de piata de 15% in 2006, potrivit ultimului studiu asupra acestei piete realizat de firma de consultanta Pierre Audoin Consultants (PAC) la sfarsitul anului trecut.

S&T AG are sediul central la Viena si este listata la Bursa din Viena din anul 2003.

Principalele domenii IT in care activeaza compania sunt consultanta IT, dezvoltarea, implementarea si operarea de solutii, procese si sisteme IT personalizate. S&T ofera suport companiilor medii si de tip enterprise, adresandu-se in special clientilor din domeniile productiei industriale, servicii financiare, comert, telecomunicatii sau administratie publica.