- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

TikTok face ravagii! Aplicația a fost interzisă și în Austria. Care a fost motivul autorităților

10 May, 20:38 • Constantin Cristina
Austria se alătură listei cu țările în care TikTok-ul este interzis. Platforma a devenit strict interzisă pentru încă alte state occidentale și unele țări UE din motive de siguranță.
TikTok face ravagii! Aplicația a fost interzisă și în Austria. Care a fost motivul autorităților

Și lista continuă…Austria se adaugă pe lista în creștere de țări care interzic folosirea aplicației video chineze TikTok pe telefoanele de serviciu ale angajaților guvernamentali, a anunțat ministrul de Interne, Gerhard Karner, înaintea reuniunii cabinetului, transmite Reuters.

Vezi și: Atenție la TikTok! Este aplicația care înregistrează tot, știe cu cine sunteți și ce vorbiți

TikTok face ravagii! Aplicația a fost interzisă și în Austria

Printre Marea Britanie, Statele Unite și unele țări UE, și-a găsit acum locul și Austria care interzice folosirea aplicației TikTok din motive de siguranță. Atât Comisia Europeană, cât și Parlamentul Comisiei European au decis această măsură în luna martie.

Aplicaţia va fi interzisă pe telefoanele de serviciu. Pe telefoanele private din afara reţelei statului va fi desigur posibilă utilizarea aplicaţiei”, le-a spus jurnaliştilor Karner, când a fost întrebat dacă membrii Guvernului vor putea folosi aplicaţia.

TikTok, deţinută de compania chineză ByteDance, face obiectul analizei guvernelor şi autorităţilor de reglementare, pe fondul preocupărilor că Beijingul ar putea colecta datele utilizatorilor sau să-şi promoveze interesele.

SUA a decis să ia această măsură de interzicere a popularei aplicații, la mijlocul lunii trecute, prin intermediul unui proiect de lege susținut de Casa Albă, pe fondul neîncrederii tot mai mare a Occidentului dată de rețeaua socială chineză.

Platforma cu videoclipuri scurte și virale este considerată de numeroși americani ca fiind o amenințare pentru securitatea națională.

TikTok
TikTok

Aceştia se tem, asemeni unui număr tot mai mare de guverne occidentale, că Beijingul ar putea accesa datele utilizatorilor din întreaga lume prin intermediul acestei aplicaţii, lucru pe care TikTok îl neagă de ani de zile.

Angajații Comisei Europene trebuie deja să respecte această regulă, care se aplică de asemenea și parlamentarilor danezo. Aplicația a fost interzisă din cauza riscurilor ridicate de atac cibernetic. Sebastian Burduja a declarat că această problemă urmează să fie analizată.

Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a comentat posibilitatea ca aplicația TikTok să fie interzisă și în România în rândul senatorilor, dat fiind precedentul creat de Comisia Europeană și de Parlamentul din Danemarca. Angajații au fost obligați să renunțe la aplicația chinezească, atât de pe telefoanele personale, cât și de pe telefoanele de serviciu. Autoritățile sunt de părere că această aplicație crește exponențial riscul unui atac cibernetic.

Alte articole: Ei sunt românii care ar putea avea interzis la TikTok! Care este motivul pentru care această regulă este impusă