- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Tine pasul cu tehnologia. Vezi care sunt principalele noutati ale saptamanii 21-25 martie (FOTO)

25 Mar, 16:25 • valentin..nicolae
Gama de produse IT lansata in aceasta saptamana de jucatorii din industria de profil cuprinde dispozitive si echipamente variate de la de la hard disk-uri si placi video pana la laptop-uri 3D si sisteme de tiparire multifunctionale.
Tine pasul cu tehnologia. Vezi care sunt principalele noutati ale saptamanii 21-25 martie (FOTO)

Compania Acer a lansat un nou desktop PC dotat cu procesoare Intel Core, chipset Intel H67 Express si memorie de 16 GB DDR3 1333 MHz SDRAM (Synchronous Dynamic Random Access Memory).

Acer Aspire M3920 permite adaugarea unui extra hard disk atunci cand lucrati cu date de dimensiuni mari si poate integra trei hard disk-uri Serial ATA, fiecare de 2TB.

De asemenea, desktop-ul este echipat cu o unitate optica Blu-ray si un port HDMI, plus modul USB cu doua porturi 2.0 si card suplimentar pentru doua USB 3.0.
[gallery:295]
La nivel de grafica, Aspire M3920 are tehnologie Intel HD Graphics, suport pentru placile video high-end NVIDIA GeForce si ATI Radeon.

Allview Mobile Romania a anuntat ieftinirea tabletei Allview AllDro cu 300 lei pana la 600 lei in perioada 21 martie-24 aprilie, in limita stocului disponibil.

AllDro ruleaza sistemul de operare Android 2.1 in limba romana, are un ecran de 7 inchi si conectivitate Wi-Fi si 3G prin conectarea unui modem extern, insa nu este dotata cu GPS sau camera foto. Procesorul tabletei este de 800 Mhz, iar memoria interna este de 4GB.

Asus a lansat pe piata locala placa video GTX 590 Dual GPU, cu doua unitati NVIDIA GF110, care poate fi supratactata pana la 918MHz cu ajutorul tehnologiei Voltage Tweak, ceea ce permite rularea jocurilor DirectX 11 (tehnologie care ofera imagini cat mai realiste in timpul jocurilor 3D) sa ruleze la cea mai inalta rezolutie posibila.

Cei 3GB de memorie video utilizeaza tehnologia GDDR5 si interfata duala pe 384 biti. ASUS GTX 590 functioneaza la 612MHz.

Placa video permite o redare 3D Full HD, simultana pe trei ecrane.

Canon a anuntat lansarea a cinci echipamente de tiparire si scan-to-copy/file/e-mail, respectiv sistemele imagePROGRAF MFP, care vor fi disponibile pe piata locala incepand din aprilie.

Sistemele incorporeaza un scaner color cu o latime maxima de scanare a imaginilor de 40 inci si orice lungime, ceea ce face posibila scanarea de documente de dimensiuni A0 sau D, precum si dimensiunea E folosita in arhitectura. Sistemele pot scana la viteze de pana la 10 inci pe secunda in alb-negru.

Pe langa scaner, fiecare sistem include un monitor cu ecran tactil si diagonala de 17 inci, software de scanare MFP, un stand reprografic si una dintre cele cinci imprimante de format mare imagePROGRAF – iPF710, iPF715 ori iPF755 de 36 inci sau iPR815 ori iPF825 de 44 inci.

Microsoft si Orange au lansat campania „Alege Windows Phone de la Orange”, ce include o oferta de telefoane bazate pe Windows Phone 7, respectiv HTC7 Mozart (129 euro) si Samsung Omnia 7 (de la 189 euro).

Smartphone-urile Windows Phone 7 au Facebook integrat in agenda de contacte, ceea ce permite vizualizarea postarea de comentarii si poze fara a fi nevoie de aplicatii suplimentare.

Platforma include si player-ul Zune, prin care utilizatorii pot asculta albumele sincronizate wireless de pe PC si pot vizualiza clipuri video de pe PC, filmate cu telefonul sau descarcate de pe Internet.

HTC7 Mozart are o camera foto de 8 megapixeli, memorie interna 8GB si procesor de 1Ghz, in timp ce Samsung Omnia 7 are camera de 5 megapixeli, memorie de 8GB sau 16GB si procesor de 1Ghz.

Producatorul sud-coreean Samsung a anuntat doua noi tablete Galaxy Tab 10.1 si Galaxy Tab 8.9, care ruleaza sistemul de operare Android 3.0. Ambele dispozitive au o grosime de 8,6mm (0,34 inci), ceea ce inseamna ca sunt cu 0,2mm mai subtiri decat iPad 2.

Noul model Galaxy Tab 10.1 este mai subtire fata de versiunea anterioara 10.1 (lansata la Mobile World Congress din Barcelona) si va fi disponibil pe piata incepand cu 8 iunie, in timp pentru tableta 8.9 nu a fost comunicata data exacta a lansarii.

De asemenea, ambele tablete au procesor 1 GHz dual-core, display cu rezolutie de 1280×800, memorie interna de 16, 32 sau 64 GB si doua camere.

Sony a lansat pe piata locala primul sau laptop 3D din gama Vaio. Modelul din seria F are ecran Full HD de 16 inci si procesor Intel quad-core Sandy Bridge si 8 GB RAM DDR3.

Sony Vaio F 3D poate converti continut 2D, in 3D, insa efectele pot fi percepute doar daca privesti prin ochelari speciali. Laptopul utilizeaza un procesor Intel Core i7 si are o placa grafica NVIDIA GeForce GT540M cu suport DirectX11.

In acelasi timp, producatorul japonez a introdus pe piata si laptop-urile Vaio S, ale caror baterii au autonomie de pana la sapte ore.

Noile Sony Vaio S au ecran de 13,3 inci, greutate de 1,7 kilograme si 2,4 cm grosime. In ceea ce priveste procesoarele, laptop-urile sunt dotate cu Intel Core i5/i7, iar stocarea de face pe SSD de 128 GB sau HDD SATA de 500 GB.

La fel ca Vaio F 3D, si tastatura implementata pe Vaio S are iluminare LED si se activeaza automat. Gama S presupune modem 3G integrat si port USB 3.0.

Compania Toshiba a lansat doua noi hard disk-uri externe, respectiv Stor.E Steel S si Stor.E Alu 2S, care vor fi disponibile incepand cu primul trimestru al anului in Europa, Orientul Mijlociu si Africa.

Cele doua hard disk-uri au conectivitate USB 3.0 pentru transferuri rapide de date (de pana la 5 GB pe secunda), insa exista suport si pentru computerele si perifericele compatibile doar USB 2.0.

Atat Stor.E Steel S, cat si Stor.E Alu 2S sunt disponibile in versiune de 2,5 inci, cu o capacitate de stocare de pana la 1 TB.

Store.E Alu 2S va fi disponibil si in versiune de 3,5 inci, cu o capacitate de stocare de pana la 2 TB.