- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Totul despre cum poți afla locația unui contact din WhatsApp. Adevărul despre funcția devenită virală pe internet

19 May, 20:29 • Alexe Raluca
În timp ce mulți români au aflat de pe internet presupusa metodă prin care pot cunoaște locația unui contact WhatsApp, adevărata metodă a fost dezvăluită abia acum. Nimic nu este așa cum credeau cei ce au încercat deja metoda prezentată pe diverse site-uri.
Totul despre cum poți afla locația unui contact din WhatsApp. Adevărul despre funcția devenită virală pe internet

În ultimele săptămâni, pe site-urile din România s-a propagat un așa-zis tutorial folosit de hackeri pentru a afla locația în timp real a unui contact WhatsApp. Informațiile sunt, însă, false, deși multe persoane deja au aplicat metoda.

Citește și: Whatsapp anunță introducerea de noi funcții. Ce vor putea face utilizatorii aplicației

Totul despre cum poți afla locația unui contact din WhatsApp

Unele persoane au preferat să creadă informațiile găsite pe internet decât pe partenerii de viață, astfel că unele site-uri au precizat clar că locația pe care o depistezi prin metoda promovată este una precisă doar la nivel de oraș sau regiune, deci nu foarte exactă, date fiind limitările tehnice. Majoritatea articolelor au în componență aceste informații:

„Procesul implică identificarea adresei IP a persoanei de care ești interesat. Această metodă necesită acces la un PC cu Windows. Urmează acești pași pentru a afla discret locația cuiva pe WhatsApp:

  • Pregătește-ți PC-ul: Închide toate programele inutile pentru a minimiza aglomerația și a evita confuzia cu mai multe adrese IP.
  • Accesează WhatsApp Web: În loc să folosești aplicația descărcabilă pe Windows 10, accesează pagina WhatsApp Web și las-o să ruleze în fundal. Acest lucru asigură că conexiunea este menținută fără întreruperi.
  • Inițiază o conversație: Începe o conversație cu contactul a cărui locație vrei să o descoperi. Este crucial să deschizi o conversație doar cu acea persoană pentru a asigura acuratețea pașilor următori.
  • Deschide Command Prompt: Pe un PC cu Windows, apasă simultan tasta Windows (situată în stânga barei de spațiu) și tasta R pentru a deschide funcția Run. Tastează „cmd” și apasă Enter. Dacă folosești un Mac, va trebui să deschizi aplicația „Terminal”.
  • Localizează adresa IP: În command prompt, introdu „netstat-an” și apasă Enter. Această comandă va afișa toate adresele IP conectate la computerul tău. Cu alte aplicații închise, lista va fi mult mai scurtă, făcând mai ușoară identificarea adresei IP a contactului tău.
  • Verifică locația adresei IP: Vizitează https://www.ipinfo.io/ și introdu adresa IP pe care ai găsit-o. Site-ul îți va arăta imediat locația aproximativă a contactului tău, de obicei restrânsă la regiune și oraș.”

Ca referință, o simplă rulare a comenzii „netstat -an” pe laptopul personal s-a reflectat într-o listă cam de 3 ori mai stufoasă decât cea imortalizată în captura de ecran de mai sus, fără alte detalii. Deci ideea de a identifica doar prin atât IP-ul persoanei cu care te conversezi pe WhatsApp este o acțiune mai degrabă inutilă. Chiar dacă aflii, totuși, adresa IP-ul, este puțin probabil să indice o locație reală sau chiar și estimativă.

Citește și: China și-a luat adio de la WhatsApp și Threads. Apple le-a eliminat din magazinul de aplicații