- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Tranzactia Panasonic – Sanyo, 4,51 miliarde de euro

18 Dec, 15:28 • Redactia DailyBusiness
Panasonic, unul dintre cei mai mari producatori de echipamente de consum si high-tech, a ajuns la o intelegere pentru achizitionarea unui pachet majoritar de actiuni la Sanyo Electric pentru suma de 4,51 miliarde de euro, scrie ziarul japonez Nikkei, citat de Associated Press.
Tranzactia Panasonic - Sanyo, 4,51 miliarde de euro

Tranzactia releva o valoare de piata a companiei Sanyo Electric, cunoscut producator de echipamente electronice si electrocasnice, detinut de catre companiile de investitii Goldman Sachs, Daiwa Securities SMBC Co. si Sumimoto Mitsui Banking Corp, de aproximativ 800 de miliarde de yeni (6,40 miliarde de euro).

Panasonic va inainta o oferta pentru achizitionarea actiunilor detinute de investitori individuali, cel mai probabil in luna februarie 2009, si va incerca sa transforme Sanyo intr-o divizie a sa pana la sfarsitul lunii martie a anului viitor, au mai declarat sursele citate de ziarul japonez.

Panasonic, cunoscuta anterior ca Matsushita Electric Works, estimeaza pentru anul fiscal 2008 un volum al vanzarilor de 8500 miliarde de yeni (68 miliarde de euro), in timp ce previziunile Sanyo indica venituri totale de 2020 miliarde yeni (16 miliarde de euro). Combinate, veniturile din vanzari ale noii entitati vor rivaliza cu cele ale producatorului concurent Hitachi care detine prima pozitie in industria electronica din Japonia. Hitachi estimeaza sa ajunga in anul fiscal 2008 la vanzari totale de 10900 miliarde de yeni (87 miliarde de euro).

Nici reprezentantii Panasonic si nici cei ai Sanyo nu au confirmat oficial informatiile.