- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

UE pregateste ieftinirea SMS-urilor in roaming cu mai mult de 50%

15 Jul, 10:32 • Redactia DailyBusiness
Tariful pentru transmiterea mesajelor text (SMS-uri) in roaming in cadrul tarilor membre Uniunii Europene va scadea la mai mult de jumatate, pana la 11-15 eurocenti/SMS, potrivit unui proiect al CE sustinut de Comisarul european pentru telecomunicatii, Viviane Reding.
UE pregateste ieftinirea SMS-urilor in roaming cu mai mult de 50%

Reding va anunta joi noul pachet de masuri, care va introduce noi plafoane maxime la tarifele la convorbiri in roaming pentru inca trei ani. Reding a spus ca scaderea tarifelor vizeaza doar SMS-urile, astfel incat servicii precum trimiterea e-mail-urilor de pe mobil sau accesul la Internet va fi taxat la fel.

In medie in luna ianuarie 2008 la nivelul tarilor membre UE, tariful pentru trimiterea unui SMS in roaming se ridica la 0,29 euro. In iunie, tariful a scazut la 0,28 euro, dar Reding este de parere ca scaderea este insuficienta.

Comisarul a precizat ca doreste reducerea tarifelor la 11-15 eurocenti, a scris presa internationala. Reding va anunta marti mai pe larg acest proiect.

Decizia de a scadea puternic pretul unui SMS vine la un an dupa ce Comisia Europeana a limitat pragul superior al serviciilor de voce in roaming, reducand preturile cu circa 60% in tarile membre UE.

In fiecare an se trimit circa 2,5 mld. mesaje text in roaming in cadrul tarilor membre UE, conform Reuters.