- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Vanzarile producatorului Grand Theft Auto se dubleaza datorita lansarii unei continuari

18 Mar, 13:29 • Redactia DailyBusiness
Datorita lansarii pe data de 29 aprilie a jocului Grand Theft Auto 4, producatorul american de jocuri electronice Take Two estimeaza vanzari de 400-500 mil. dolari pentru al doilea trimestru al anului fiscal 2008, in crestere cu aproximativ 100% fata de aceeasi perioada a anului 2007, a scris CNN Money.
Vanzarile producatorului Grand Theft Auto se dubleaza datorita lansarii unei continuari

Trimestrul doi fiscal se incheie pe 30 aprilie.

Anuntul vine dupa ce, la sfarsitul lunii februarie producatorul de jocuri pentru computer Electronic Arts (EA) a facut o oferta de 1,9 mld. dolari pentru a cumpara Take Two. Oferta a fost respinsa de consiliul director al companiei Take Two.

Electronic Arts a decis sa-si prezinte oferta actionarilor fimei americane, aceasta fiind in continuare de 1,9 mld. dolari. Oferta Electronic Arts expira pe 11 aprilie, la o zi dupa intalnirea anuala a actionarilor Take Two.

Consiliul director al Take Two a anuntat in mod repetat ca oferta de 1,9 mld. dolari (26 de dolari pe actiune) este prea mica, dar actionarii ar putea fi de alta parere, a scris CNN Money.

„EA ar fi putut oferi mai mult in cazul in care ar fi existat negocieri”, a spus Colin Sebastian, analist in cadrul firmei Lazard Capital Markets, mentioneaza sursa citata.

„Oferta EA este o sansa foarte buna pentru actionarii Take Two de a maximiza valoarea investitiei lor”, a spus John Riccitiello, director executiv EA.

Pe 13 martie, consiliul director al Take Two le-a recomandat actionarilor sai „sa nu intreprinda nici o actiune”, anuntand ca vor lua o decizie intr-un interval de 10 zile.

Piata mondiala a jocurilor video este estimata in prezent la 30 mld. $, depasind-o ca valoare pe cea a filmelor de la Hollywood.

Electronic Arts a fost fondata in 1982, in orasul Redwood din California.