- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Venituri de 44 mil. euro pentru Xerox Romania si Moldova in 2007

26 Feb, 16:29 • Redactia DailyBusiness
Compania furnizoare de solutii software si hardware profesionale pentru managementul documentelor Xerox Romania si Republica Moldova a inregistrat venituri de 61 mil. dolari (44 mil. euro) in 2007, in crestere cu 22% comparativ cu 2006, datorita evolutiei serviciilor de management de documente si vanzari de imprimante si multifunctionale.
Venituri de 44 mil. euro pentru Xerox Romania si Moldova in 2007

„Jucam pe o piata cu un potential aflat la cote ridicate, care ne-a dat ocazia ca in 2007 sa avem o crestere a veniturilor situata mult peste nivelul de evolutie a acesteia”, a declarat Marius Persinaru, directorul general Xerox Romania si Republica Moldova.

La sfarsitul anului 2007, Xerox Romania a deschis un centru de scanare si arhivare dupa o investitie de 500.000 de dolari (336.000 euro).

In 2007, departamentul de servicii de management al documentelor a inregistrat o crestere a veniturilor de 30%, aducand o contributie importanta la cresterea veniturilor totale ale companiei.

La sfarsitul anului 2007, veniturile din comercializarea echipamentelor de birou sub marca proprie au inregistrat o crestere de 45%.

Conform datelor companiei de cercetare de piata IDC, Xerox este lider de piata ca valoare, pe segmentul perifericelor laser pentru birou, inregistrand o cota de 25 %. Pe piata de echipamente multifunctionale A3 monocrome, compania detine o cota de piata de aproximativ 48% ca numar de unitati vandute si 55 % ca valoare.

In ceea ce priveste anul 2008, principalele directii de crestere vor ramane echipamentele laser, conform oficialilor companiei.

De asemenea, un ritm de crestere foarte bun isi vor mentine si echipamentele multifunctionale, care datorita costului de administrare din ce in ce mai scazut, tind sa ia locul echipamentelor monofunctionale de birouri, spun oficialii Xerox Romania.

Xerox Romania si Republica Moldova este subsidiara companiei Xerox, avand o activitate pe piata locala de peste 35 de ani. Alaturi de cei sase distribuitori, 27 de concesionari si peste 180 de reselleri autorizati, Xerox Romania si Republica Moldova ofera atat companiilor, cat si clientilor individuali, solutii, echipamente si media pentru administrarea documentelor.