- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Juridic

Augustin Zegrean, fost președinte CCR, avertisment cu privire la aderarea României în Schengen: „De mult trebuia scos MCV-ul, pentru că nu e țara noastră mai coruptă sau mai rea decât alte state!”

14 Oct, 20:44 • Cornel Ghimeșan
Judecătorul Augustin Zegrean, fost președinte al CCR, nu poate accepta faptul că România nu va fi primită în Spațiul Schengen. Celebrul magistrat crede că un eventual refuz de la Bruxelles ar fi total nejustificat. 
Augustin Zegrean, fost președinte CCR, avertisment cu privire la aderarea României în Schengen: „De mult trebuia scos MCV-ul, pentru că nu e țara noastră mai coruptă sau mai rea decât alte state!

După vizita în țara noastră a lui Mark Rutte, premierul Olandei, care a lăsat cu un gust amar românilor ce sperau la vești bune despre aderarea la Spațiul Schengen, Augustin Zegrean a replicat dur. Fostul președinte al Curții Constituționale a României (CCR) consideră că motivele des invocate de unii politicieni români și străini, adică problemele din justiție, respectiv MCV-ul, sunt artificiale.

„De mult trebuia scos MCV-ul, pentru că nu este România mai coruptă sau mai rea decât alte state. Doar diferența de tratament penal este diferită. La noi pedeapsa este mult mai mare și mai gravă pentru aceeași faptă. Aici ar trebui cineva să țină cont de lucrul acesta pentru că nu este normal ca anumite fapte care în anumite state nu se pedepsesc, la noi să se pedepsească.

Nu este normal ca anumite fapte care în alte părți sunt pedepsite cu pedepse ușoare la noi să fie cu pedepse foarte mari. Trebuie un tratament penal egal pentru toată lumea”, a declarat Augustin Zegrean, pentru B1 TV.

 

Augustin Zegrean, semnal de alarmă pentru românii care încă mai speră la aderarea României în Spațiul Schengen

 

Fostul șef de la CCR a mai avertizat în cadrul aceluiași interviu că la nivel european există politicieni români care vor să saboteze aderarea țării noastre la Spațiul Schengen.

„Problema cu MCV-ul este că le place celor de la Comisia Europeană să țină această sabie a lui Damocles deasupra capului nostru pentru că sunt niște oameni care de acolo își câștigă pâinea.

Din păcate, primesc informații de rea credință din România. Se plătesc polițe politice și prin această metodă. Se reclamă lucruri care nu se verifică”, a mai precizat Zegrean, potrivit sursei citate.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult