- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Este Olanda împotriva aderării României la Schengen? Premierul Mark Rutte lămurește problema

12 Oct, 19:43 • Bumbeneci Diana
Premierul Mark Rutte a vorbit astăzi despre aderarea României la Schengen. Prezent în țara noastră, olandezul susține că țara pe care o reprezintă nu este neapărat împotriva aderării.
Este Olanda împotriva aderării României la Schengen? Premierul Mark Rutte lămurește problema

Mark Rutte susține că olandezii nu sunt împotriva românilor, atunci când vine vorba despre Schengen. După ce zile la rând s-a vehiculat în spațiul public faptul că Olanda nu este de acord cu aderarea României la Schengen, premierul Mark Rutte s-a răzgândit brusc și a făcut alte declarații. Oficialul olandez a susținut astăzi că Olanda nu este „în principiu” împotriva aderării României la Schengen.

Mark Rutte joacă alba-neagra cu privire la aderarea României la Schengen

Acesta a susținut declarații de presă la Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica” de la Cincu, judeţul Braşov. Alături de el au vorbit și președintele Klaus Iohannis şi prim-ministrul Nicolae Ciucă.

Este Olanda împotriva aderării României la Schengen? Premierul Mark Rutte lămurește problema
Este Olanda împotriva aderării României la Schengen? Premierul Mark Rutte lămurește problema

„România a făcut foarte mulţi paşi în direcţia bună în ultimii ani. În acelaşi timp, zicem noi că poate fi vorba de aderarea la Schengen când toate condiţiile sunt îndeplinite. Avem şi un mecanism de monitorizare, avem şi Mecanism de Cooperare şi Verificare. Paşii următori vor veni, trebuie să vedem ce urmează în această procedură şi, după aceea, o să vorbim mai departe, dar Olanda nu este în principiu împotriva aderării României la Schengen”, a afirmat premierul Regatului Ţărilor de Jos, potrivit traducerii oficiale.

Rutte a fost astăzi într-o vizită la Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica” de la Cincu, judeţul Braşov, împreună cu preşedintele Klaus Iohannis şi prim-ministrul Nicolae Ciucă.

Te-ar mai putea interesa și: Oficial NATO, citat de Reuters, despre un atac nuclear al rușilor. „Va atrage un răspuns fizic din partea aliaților și din partea NATO”

Este o onoare să fiu aici, în faţa acestui grup special. Când eram tânăr, genul acesta de cooperare militară ar fi fost de neimaginat”, a spus premierul olandez.

Acesta s-a adresat militarilor din Grupul de Luptă NATO, spunându-le că „Împreună stăm alături împotriva războiului de agresiune al lui Putin. Cu cât încearcă să ne despartă, cu atât mai mult ne apropie”.

Prim-ministrul Regatului Ţărilor de Jos a vorbit inclusiv despre modul în care a fost format Grupul de luptă din România.

„Fiecare dintre dumneavoastră este pregătit să descurajeze şi, dacă este nevoie, să apere. Sunteţi, cu toţii, o verigă importantă a NATO pe Flancul Estic, care se întinde de la Marea Baltică la Marea Neagră. Ca entitate unică, noi, NATO, suntem de partea prietenilor noştri ucraineni şi apărăm democraţia şi libertatea, valori la care nu vom renunţa niciodată. Viteza cu care a fost format acest Grup de Luptă mă face mândru”, a afirmat el.

Citește și: Franța trimite blindate și tancuri Leclerc în România

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult