- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

1 mil. euro pentru majorarea spatiului Expo International Arad cu 30-40%

11 Sep, 11:43 • Redactia DailyBusiness
Camera de Comert, Industrie si Agricultura (CCIA) a judetului Arad va investi peste 1 milion de euro pentru construirea celei de a treia hale expozitionale din complexul Expo International Arad, care va mari suprafata acestuia cu 30-40%, transmite corespondentul NewsIn.
1 mil. euro pentru majorarea spatiului Expo International Arad cu 30-40%

Nicolae Bacanu, presedintele CCIA Arad, a spus, miercuri, ca noua hala urmeaza sa fie amplasata pe o suprafata cuprinsa intre 3.000 si 4.000 metri patrati, iar constructia ei urmeaza sa fie finalizata pana in toamna anului 2009.

„Constructia halei cu numarul trei se impune de la sine, pentru ca piata o cere. Acum, mai mult de jumatate dintre manifestarile organizate de noi cer spatiu suplimentar”, a declarat Nicolae Bacanu.

„In prezent cautam finantare pe proiecte europene, iar speranta noastra este ca, anul viitor, in toamna, sa putem pune la dispozitie cea de a treia hala, care sa majoreze cu 30-40% spatiul expozitional actual. Pentru asta avem nevoie de peste 1 milion de euro, o parte fiind contributia Camerei. Noul pavilion va avea o arhitectura diferita, mai indrazneata”, a precizat presedintele CCIA Arad.

Expo Arad International este primul complex expozitional construit in Romania dupa 1989. Suprafata sa totala este de 6,2 hectare, iar suprafetele exterioare pentru expozitii sunt de aproximativ 15.000 mp, la care se adauga o parcare de 500 de locuri pentru autoturisme, 40 de locuri pentru TIR si 9 locuri pentru autobuze. Cele doua hale existente in prezent ofera 7.000 de metri patrati de spatii interioare pentru expozitii.

In fiecare, la Expo International Arad sunt organizate aproximativ 20 de targuri, la care participa firme din tara si strainatate.