- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

1,9 mil. euro pentru pumnalul imparatului care a construit Taj Mahal-ul

10 Apr, 17:24 • Redactia DailyBusiness
Un pumnal indian, realizat pentru imparatul Shah Jahan, cel care a construit monumentul Taj Mahal, s-a vandut joi la o licitiatie organizata de casa de licitatii Bonhams in Londra pentru 1,7 mil. lire sterline (1,9 mil. euro).
1,9 mil. euro pentru pumnalul imparatului care a construit Taj Mahal-ul

Pumnalul ceremonial a fost achizitionat de un licitator anonim, care a licitat prin telefon si a facut o oferta superioara celei de 1,3 milioane lire sterline (1,6 mil. euro), a reprezentantilor miliardarului indian Vijay Mallya, presedintele United Breweries Holdings Ltd. India.

Pumnalul este compus dintr-un maner de sardonix si o lama curbata de otel, purtand o inscriptie aur, care il descrie pe sah ca fiind cuceritorul lumii. Piesa a fost estimata, inaintea vanzarii, intre 300.000 si 500.000 de lire sterline (370.000-620.000 euro), relateaza Bloomberg.

Reprezentantii Bonhams au declarat ca pumnalul a fost produs in jurul anului 1630 si face parte din colectia de arta islamica, indiana si himalayana a lui Jacques Desanfans, un manufacturier de textile belgian, care a murit in 1999.