- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Alimentele care ne fac mai inteligenți. Medicul Vlad Ciurea a dezvăluit ce trebuie să mâncăm pentru a ne stimula creierul

10 Dec, 11:18 • Bruma Loredana
Vlad Ciurea, unul dintre cei mai cunoscuți medici neurochirurgi, a dezvăluit care sunt alimentele care ne ajută să fim mai inteligenți și să avem o memorie mai bună. Deși pare incredibil, pe primul loc este ciocolata.
Alimentele care ne fac mai inteligenți. Medicul Vlad Ciurea a dezvăluit ce trebuie să mâncăm pentru a ne stimula creierul

Alimentele care ne fac mai inteligenți. Vlad Ciurea susține că sunt alimente care ajută la stimularea creierului. Potrivit neurochirurgului, acestea ne ajută să avem o memorie mai bună, fiind perfecte pentru cei care au de dat examene.

Alimentele care ne fac mai inteligenți. Ce să mânânci ca să fii mai deștept

Deși pare incredibil, potrivit medicului neurochirurg, ciocolata se află în topul alimentelor care ajută la stimularea creierului.

„Există o grămadă de stimulatoare a proceselor cerebrale. Toate aceste stimulatoare favorizează învăţarea și la oamenii mari, şi la şcoală, şi la copilul mic. Toţi ştim, de exemplu, că în sesiune se foloseşte cafeaua în cantitate mare. Da, ne ajută! Atât ea, cât și cacaua stimulează creierul

Sunt câţiva factori majori în învăţare: cafeaua, ciocolata, cacaua şi o alimentaţie raţională, cât mai puţine lucruri de tip grăsimi, sarmale, prăjeli, acele lucruri care încarcă stomacul şi sângele nu mai merge în creier. Lecitina este bună, face parte din elementele care susţin celula nervoasă. De asemenea, toate vitaminele, toate mineralele au rol important în învăţare”, a spus neurochirurgul, potrivit gândul.ro. 

Citește și Rețeta tradițională a turtelor „scutecele lui Iisus”. Ai toate ingredientele în bucătăria ta

Vlad Ciurea spune că și dulcele joacă un rol foarte important în stimularea creierului. Potrivit neurochirurgului, acesta ne dă energie, iar celula nervoasă va fi extrem de mulțumită de dulciurile cât mai naturale.

„Dulce, dar nu zahăr. Dulce din miere, din fructe, nu prăjiturele însiropate. Trebuie metabolizat uşor acel dulce care dă energie. Celula nervoasă va fi extrem de mulțumită cu dulciuri cât mai naturale. Fructele noastre de sezon, atunci când le avem. Slavă Domnului, România este o țară bogată din acest punct de vedere! Dacă, totuși, nu le avem, ne vom bucura de miere sau gem din fructe, dar preparat fără zahăr. Da, se poate! Acestea sunt bune și dau energie celulei nervoase”, a mai spus medicul.

În concluzie, cafeaua și ciocolata sunt cele două alimente care ne fac cei mai inteligenți.

Citește și Metoda unică prin care se poate „curăța” creierul! Prof. dr. Vlad Ciurea explică fenomenul

Urmărește Daily Business pe Google News