- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Metoda unică prin care se poate „curăța” creierul! Prof. dr. Vlad Ciurea explică fenomenul

05 Jan, 20:06 • Oprea Alina
Cu siguranță, foarte mulți dintre noi ne simțim mereu obosiți, mai ales din punct de vedere psihic. Prof. dr. Vlad Ciurea a ieșit în față cu expliații clare și concise cu privire la remedierea acestei probleme cu care se confruntă aproape toată lumea!
Metoda unică prin care se poate „curăța” creierul! Prof. dr. Vlad Ciurea explică fenomenul

Prof. dr. Vlad Ciurea a explicat că există un obicei banal care curăță ”gunoiul” din creier. Potrivit acestuia, este singurul mod de curățare.

Potrivit renumitului neurochirurg, creierul se curăță doar noaptea, în timpul somnului.

”În timpul somnului are loc curățarea creierului. În creier se produce un anumit “gunoi” care poate fi curățat numai în somn, atunci când creierul se odihnește.

Toate aceste suprasolicitări și insomniile duc la acumulare. La țară se spune “dormi, copile, ca să crești.”, potrivit celor comunicate de Antena3.

”Dacă vorbim de sinapse, faceți rebus, este excepțional, șah, puzzle, iar pentru cei trecuți de 60 de ani, învățați limbile străine şi circulați, nu stați izolați.

De aceea, vă rog, pentru că Dumnezeu ne-a binecuvântat cu această bijuterie, care este creierul nostru, protejați-l și alegeți să trăiți sănătos”, a mai spus prof. dr. Vlad Ciurea, conform sursei citate.

Ai putea fi interesat și de: Creierul celei mai mari fraude bancare din istoria recentă a României scapă de condamnarea la închisoare. Cum a păcălit oamenii timp de 7 ani și i-a lăsat fără 8.4 milioane de euro

„Gunoiul” din creier, remediat

Prof. dr. Vlad Ciurea a dat explicații cu privire la motivul pentru care, de foarte multe ori, ne trezim obosiți și nervoși, deși ar părea că nu am avea vreun motiv.

Creier
Creier

Acesta a fost invitat în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN, iar prof. dr. Vlad Ciurea a povestit că poluarea duce la boli grave, deși multe dintre ele nu sunt asociate, adesea, cu asta. De exemplu, o afecțiune din ce în ce mai întâlnită la copii, ADHD.

”Poluarea are un efect extraordinar de prost. În București poluarea a ajuns la 75%, Beijing are 80%, nu înțeleg acest lucru. Noi totuși am fost un oraș curat. Treptat a crescut poluarea. Crește poluarea auto, de acord, crește poluarea prin aviație, dar chiar să arzi cauciucuri în apropierea Bucureștiului, să faci fum parcă intenționat?

La ce duce acest lucru? La partea financiară pentru unii… Dar nu te gândești că tai oxigenul copiilor tăi, copilașul ăla din bătătură, dintr-o dată nu mai este normal? O ia la fugă, face acel sindrom, ADHD… Adică nu se mai poate controla ca atenție, ca mișcare, ca activitate. Deci crești în curtea ta un copil bolnav, pentru că i-ai tăiat oxigenul cu foarfeca.

Asta este poluarea! Atacă direct sistemul nervos, intră în plămâni, este toxică pentru plămâni! Această poluare se duce unde? 20% din oxigen se duce rapid în creier și intoxică tot creierul. Deci nu te mai poți coordona, nu mai poți desfășura o activitate normală, nu mai poți performa și din cauza aceasta activitatea sistemului nervos scade. S-a dovedit clar că, în timpul poluării, în orașele poluate, copilul acela mic și frumos nu mai are inteligență comparativ cu cel din zona de munte. Dintr-o dată apare diferența”, spune renumitul medic neurochirurg, potrivit celor comunicate de sursa citată mai sus.

Foarte important de menționat este faptul că nu doar copiii sunt afectați!

”Afectează și dezvoltarea adultului, îl face pe adult obosit de dimineață. L-ai poluat, l-ai obosit. El pleacă obosit de acasă. De aia și claxonează, pentru că este nervos de dimineață, nu-i merg lucrurile bine. Și este foarte interesant că, la persoanele puțin mai mature, produce acele boli groaznice ale sistemului nervos, care nu au leac. Începând cu tot felul de forme de demență și ajungând la acea boală gravă cu nume nemțesc pe care nu i-l spun ca să nu vă sperii.

Este bine să evităm zonele foarte aglomerate, pe cât posibil, în special la orele în care este căldură mare, să fim în interior cu geamurile închise și seara, dacă putem să facem o plimbare în parcurile capitalei care încă mai funcționează, să primim aer curat, iar în weekend să fugim. Indiferent de cât este de greu drumul spre Valea Prahovei, să fugim spre munte și să inhalăm aer curat”, a mai explicat medicul în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN, potrivit aceleiași surse citate mai sus.

Ai putea fi interesat și de: Elon Musk a primit „undă verde” pentru implantarea cip-urilor în creierul uman. Autorităţile americane au aprobat noua tehnologie