- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Argentina „faulteaza” bugetul FRF. Vezi ce pierderi aduce anularea amicalului

26 Jul, 12:25 • valentin..nicolae
Federatia Romana de Fotbal (FRF) a cheltuit deja circa 1 milion de euro pentru organizarea amicalului cu Argentina. Vezi pe ce s-au dus banii si ce pierderi ar putea inregistra organizatorii.
Argentina faulteaza bugetul FRF. Vezi ce pierderi aduce anularea amicalului

FRF a platit Federatiei de Fotbal Argentiniene pana in prezent circa 561.000 euro, a spus, intr-o conferinta de presa, Mircea Sandu, presedintele FRF.

„Meciul cu Argentina a fost aranjat din luna octombrie 2010. Contractul prevedea ca Messi, Tevez, Higuain, Mascherano sa fie la Bucuresti indiferent de cum ar fi fost facuta selectia, putand lipsi numai in cazul unei accidentari. Ne-am angajat sa platim o indemnizatie de 935.000 de euro, din care au fost platite deja doua din cele trei rate stabilite. Mai avem de platit 40%. Mai urmau ca si costuri aproximativ 200.000 de euro biletele de avion si 50.000 de euro costul sejurului echipei Argentinei aici”, a spus Mircea Sandu.

De asemenea, FRF a incheiat deja contracte de 250.000 de euro cu televiziunile si un contract de 200.000 de euro cu hotelul Marriott din Bucuresti pentru protocolul a peste 3.000 de persoane. In cazul in care meciul cu Argentina se anuleaza oficial, FRF ar trebui sa plateasca Marriott intreaga suma contractata.

„Va asigur ca voi face tot posibilul ca Argentina cu Messi pe teren sa fie prezenta. Momentan, nu am un comunicat oficial din partea Argentinei. Asteptam peste cel mult 12 ore un raspuns din partea lor. Daca nu vin, ne dau banii inapoi. Va asigur ca le voi cere multi bani”, a spus Mircea Sandu.

El a precizat ca banii pe biletele deja cumparate vor fi returnati.

„Oamenii vor merge la bancile la care au depus si isi vor recupera banii, inclusiv toate comisioanele. Vom merge in pierdere si noi si partenerii, ne asumam situatia”, a spus Mircea Sandu.

Ca si solutie pentru inlocuirea nationalei Argentinei, Sandu a spus ca Portugalia ar putea fi o solutie, in cazul in care Luxemburgul va renunta la propriul amical cu echipa lui Cristiano Ronaldo.

„Nu chemam Uruguay-ul, pentru ca avem deja aranjat un amical pe 29 februarie. Portugalia e o solutie pentru a inlocui Argentina. Ei vor juca impotriva Luxemburgului, iar daca acestia din urma renunta la acest amical, le vom plati daune. Daca Federatia lor da un raspuns afirmativ, ar fi foarte bine. Daca nu, vom inaugura acest stadion la meciul cu Franta, de pe 6 septembrie. Cine vrea sa pastreze biletele pentru acest meci, e foarte bine. Cine nu vrea, returneaza biletul si primeste banii inapoi, cu tot cu taxe”, a spus Sandu.

Referitor la tricourile lansate ieri de FRF si Adidas, pentru a marca meciul dintre Romania si Argentina, Mircea Sandu a spus ca urmeaza sa discute cu reprezentantii firmei, dar ca momentan comercializarea tricourilor nu va fi intrerupta. Totodata, oficialii Adidas au declarat pentru DailyBusiness.ro ca vor retrage de la vanzare aceste tricouri in momentul in care vor primi o notificare oficiala de la FRF privind anularea meciului. Potrivit Adidas, numarul tricourilor produse si scoase spre vanzare se ridica la „cateva mii”.