- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Caiacul si rafting-ul, cele mai cautate activitati ale turismului de aventura

30 Jun, 11:47 • Redactia DailyBusiness
Printre cele mai cautate activitati in turismul de aventura din Romania se numara caiacul, rafting-ul (coborarea cu barci gonflabile pe cursuri de apa n.r.) sau drumetiile montane, au declarat reprezentanti din domeniul turismului.
Caiacul si rafting-ul, cele mai cautate activitati ale turismului de aventura

„Sunt grupuri care vin si practica rafting, caiac, iau lectii de autoaparare, cultura si educatie fizica, sau se plimba cu ATV-urile. Acestia sunt in general angajati ai firmelor care vin sa socializeze”, a spus Cezar Cotescu, directorul satului de vacanta Fratii Jderi, din judetul Valcea.

Anul trecut, satul de vacanta Fratii Jderi a fost vizitat de circa 600 de persoane, iar pentru 2008 estimarile indica un numar de aproximativ 1.000.

Turistii petrec in cadrul complexului doua-trei zile, aproape intotdeauna la sfarsit de saptamana. In ceea ce priveste preturile, doua zile de sejur cu all inclusive costa 170 de euro de persoana, daca grupul din care face parte are 30 de membri, sau 190 de euro de persoana daca grupul numara 15 membri.

In prezent, satul de vacanta are o capacitate de 30 de persoane in conditii de doua si trei stele, iar in 2009 capacitatea acestuia se va extinde la 38 de locuri. Terenul satului de vacanta are o suprafata de 16.000 metri patrati, informeaza NewsIn.

Totodata reprezentantii agentiei de turism Outdoor Holidays spun ca majoritatea turistilor care practica turismul de aventura prefera drumetia montana.

„Majoritatea turistilor prefera drumetia montana. Promovam insa de ceva vreme, cu rezultate pozitive, canoeing in Delta Dunarii”, a afirmat Dan Stefan Sendriuc, directorul Outdoor Holidays.

El a mai spus ca durata medie a sejurului este de 7 zile, iar fluxul de turisti este mai mare in perioada mai-octombrie.
In ceea ce priveste profilul turistului care alege turismul de aventura, acesta are intre 15 si 80 de ani si o situatie financiara medie.

Preturile practicate de agentie difera in functie de numarul de participanti la un anumit program (preturile scad daca grupul este mai mare), distantele de transfer intre diferitele locatii incluse in program sau tipul de cazare si mase incluse. De exemplu, pretul pentru un circuit de 7 zile in Muntii Fagaras pleaca de la 230 euro de persoana.

Potrivit datelor companiei, Outdoor Holidays este structurata pe doua departmanete, unul de Incoming, specializat pe turismul activ de aventura, destinat exclusiv strainilor si unul de outgoing, care ofera pachete turistice romanilor ce doresc sa calatoreasca in afara tarii.