Lifestyle

Cat costa Revelionul 2012 in locatiile de top din Bucuresti

26 Nov, 00:07 • valentin..nicolae
Foie gras, salata de homar, muchi de vita argentiniana, somon marinat in vodca, medalion de sturion, bauturi alese, glamour si bineinteles o atmosfera "high-class". Practic, un Revelion cu pretentii. Sau cel putin asa ar trebui sa fie, daca judecam dupa modul in care sunt formulate unele dintre cele mai scumpe oferte. Afla cat te costa sa petreci Revelionul in anumite locatii de top din Capitala.
Cat costa Revelionul 2012 in locatiile de top din Bucuresti

In timp ce unele restaurante iti propun peteceri tematice, in stil oldies, italian, disco sau glamour, altele se rezuma la conceptele clasice. Meniurile se intrec in preparate cu denumiri sofisticate, iar programele artistice variaza de la Dj, la muzica live, cafe concert si vedete autohtone.

[img=2271]Hotel Carol Parc[/img]Carol Parc Hotel – 248 euro (1.070 lei)/persoana. O petrecere de Revelion eleganta, in spiritul Bucurestiului de altadata. Organizatorii propun un mix de delicatese, pentru cele mai sensibile si sofisticate gusturi. Printre preparate, foie gras cu sos de ciocolata, cochilii de Saint Jacques in sos de sofran cu spuma de brocoli si conopida, vita argentiniana cu legume caramelizate, file de caprioara cu smochine proaspete si parfait de fructe de padure.

Petrecerea incepe la ora 20.00 in Piano Lounge intr-o atmosfera relaxata, dupa care „masa si dansul” vor continua in restaurantul Poeme. Vei sarbatorii Noul An pe muzica live a trupei Stardust Band.

Meniul include si open bar cu peste 10 tipuri de bauturi.

[img=2275]J.W Marriott[/img]J.W Marriott – 890lei/persoana. „Retro” – cuvantul de ordine in ceea ce priveste Revelionul 2012 la Marriott. In functie de stilul de muzica ce te pasioneaza, poti sa alegi una dintre cele patru stiluri de petrecere, in care „eleganta fiecarei decade clasice va fi celebrata cu pasiune”, dupa cum suna oferta. Mai precis, vorbim de patru petreceri in patru locatii diferite, cu bar si bufet nelimitate.

In Constanta Ballroom se organizeaza petrecerea „60s with a twist”, ideala pentru cei care vor sa se distreze in stilul anilor ’60 cu twist, rock’n roll si refrene romantice, iar in Grand Ballroom avem „70s: Move to the Groove”, un Revelion pe ritmurile disco din anii ’70.

La ambele petreceri distractia va fi sustinuta de Horia Brenciu si orchestra sa, dar si de alti interpreti. Pret? 890 lei/persoana in ambele cazuri. Din meniu fac parte preparate ca: salata din carne de crab, carpaccio din piept de rata afumat, somon marinat cu martini, medalion de sturion, cotlet de miel in crusta de fistic, terina de iepure cu trufe, crema de zahar ars cu boabe de Tonka si crema de mango.

Buget mai redus? Atunci sa fie „Crazy 80s” in barul Champions, unde boxele vor trepida pe melodiile anilor ’80. Valabil, daca esti fan muzica pop. Pretul este de 450 lei/persoana, divertismentul este asigurat de DJ, iar meniul este usor asemanator cu cel mentionat mai sus.

Daca nici varianta ’80 nu e pe gustul tau, iti ramane rock-ul clasic american la JW Steakhouse. Ca si in primele doua cazuri, pretul este de 890 lei/persoana. In meniu se strecoara delicatese ca: ricotta cu citrice, cocktail de homar, ficat de rata la tigaie, tartar de vita, muschi de vita, crabcakes si jeleu de zmeura marinat in sambucca.

[img=2274]Jaristea[/img]Jaristea – 850 lei/persoana. Petrecerea dintre ani incepe cu un bufet rece cu cega afumata de Volga insotita de capere, limba de vitel cu sos Dijon si ridichii albe, morun in aspic cu praz, morcovi si patrunjel, telemea de Pind cu masline moi, curmale, coacaze cu piscoturi si altele.

La felul urmator primesti purcel de lapte cu arpagic, carnati de oaie/porc, cartofi si dovleac copt, dupa care curcan cu bureti de Piemont, gasca de Strassburg pe varza calita si fazan fript. La desert te poti delecta cu preparate mai simple, cum ar fi baclavaua, sarailiile, rahatul turcesc sau branzeturile fermentate.

Programul artistic este unul destul de aglomerat, cu muzica romaneasca, mexicana, lautareasca si populara. De exemplu, vei avea ocazia sa le asculti live pe Maria Buza si Monica Anghel.

[img=2273]Grand Hotel Continental[/img]Grand Hotel Continental – 170 euro (740 lei)/ persoana. O petrecere in stilul anilor ’30! Pentru a te acomoda cu atmosfera la inceput vei fi intampinat de personalul localului cu un cocktail si o salata de smochine violete gratinate cu branza de capra.

Apoi, cat timp iti tragi sufletul dupa dans si mai schimbi o vorba, te poti delecta cu delicatese precum: cochilii Saint-Jacques invaluite in baby spanac, crema de sparanghel cu aroma de trufe, muschi de vaca acompaniat cu trio de ciuperci, sos de vin si ciocolata si tortul Reginei.

Meniul este completat de open bar cu vin, whisky, vodca, rom, campari, gin, sucuri de fructe si sucuri carbogazoase.

[img=2284]Hard Rock Cafe[/img]Hard Rock Cafe – 630 lei/persoana. Distractie, distractie, distractie…poate chiar fara limite, avand in vedere titulatura petreceri „Heaven and Hell/ Rai si Iad”. Vei dansa pe muzica trupei Popas Band si pe ritmurile mixate de Dj. Mancarea? Bufet suedez cu cinci feluri: tartine, salate, feluri principale, garnituri si deserturi.

Ca si preparate, citam cateva tipuri: tartina de somon marinat in vodca si piper negru, tartine de branza brie cu nucila cuptor, salata de calamari cu porumb si sos de zmeura si lamaie, costite de porc afumate cu lemn de alun, filet de salau cu verdeturi proaspete, lamaie si sos de sampanie, antricot de vita marinat cu vin rosu, cartofi gratinati cu branza parmesan si usturoi, negresa cu bucatele de ciocolata alba si spuma de zmeura cu biscuiti.

La capitoulul bautura, avem un mix intre open bar si bauturi portionate, respectiv sucurile, apa si vinul sunt nelimitate, iar vodca, whisky-ul si sampania la 40 ml, respectiv 150 ml de persoana.

[img=2272]Casa Doina[/img]Casa Doina – 580 lei/ persoana. Petrecerea incepe la ora 21.00 cu un cocktail si acorduri de cafe concert. Meniul este alcatuit din patru feluri de mancare. La antreu vei servi sapte preparate, printre care medalion din salata de telina cu piept de pui invelit in ananas, pastrama din piept de curcan si salata de icre de stiuca. Urmeaza file de salau preparat in abur cu sos de stridii si orez salbatic.

Inainte de miezul noptii vei gusta un sorbetto de lamaie, dupa care vei savura un mix barbeque, fie in aer liber daca vrei o experienta autentica cu vin si tuica fiarta, fie in interior, acompaniat de formatie.

[img=2281]Rin Grand Hotel[/img]Rin Grand Hotel – 560 lei/persoana.  Aici oferta este una clasica, fara vreo tematica speciala. Atmosfera va fi intretinuta de trupa Holograf, Anna Lesko si orchestra Karpaten Show.

Meniul pare si el ceva mai simplu: somon fume, vol-au-vent cu creveti si frisca, caviar; salau si pastrav cu buchet de legume si sos de lamaie; pulpa de rata cu pomme duchesse si muguri de sparanghel; filet mignon cu sos café de Paris si cartofi sable; mousse de ciocolata cu fructe. Bineinteles, nu lipseste open bar-ul.

Echipa Rin Hotels organizeaza Revelionul si la Airport Hotel din Otopeni, unde meniul costa 410 lei de persoana.
Oferta de preparate cuprinde printre altele file de salau cu sos de sampanie si creveti, orez cu sofran si legume inabusite, sarmale in foi de vita cu smantana si compot de rosii cherry, duet din rulada de curcan cu smochine si rulada de purcel cu prune urscate, mar copt si piure de castane.

Programul artistic este asigurat de Maria Dragomiroiu si taraful Alex Gigantu.

[img=2282]Intercontinental[/img]Intercontinental -495 lei/persoana. Aici vorbim de un
meniu festiv cu cinci feluri de mancare, muzica live de pian si chitara
si DJ. Cina de Revelion include printre altele salata de homar cu
somon scotian afumat, mar verde si maioneza de trufe; paste proaspete cu
creveti tigru, scoici si stridii; filet de biban cu unt, lamaie si
ierburi; sgropino de vodca si lamaie verde; muschi de vita argentiniana
cu ficat de gasca, si trio de deserturi. Pachetul de bauturi este si el
inclus.

Daca preferi o atmosfera mai linistita, hotelul iti propune
si o varianta de Revelion in familie, la Braseria Corso, pentru 150 lei
de persoana, cu bufet suedez.

[img=2283]Howard Johnson[/img]Howard Johnson -450 lei/persoana. Hotelul, pozitionat in apropiere de Piata Romana din Capitala, vine anul acesta cu doua propuneri: fie un pachet de 350 de euro (1.520 lei) pentru doua persoane, care include cazarea intr-o camera dubla, petrecerea de Revelion si un lunch/brunch pe 1 ianuarie, fie separat, oferta pentru petrecerea de Revelion, de 450 lei per persoana, valabila insa numai pentru grupuri de minim 8 persoane.

Altfel spus, pentru a avea acces doar la petrecere trebuie sa formati impreuna cu prietenii/familia un grup de minim 8 persoane, altfel trebuie sa achizitionati pachetul de 350 de euro.

Meniul de petrecere este unul international, servit sub forma de bufet suedez, structurat pe cinci feluri de preparate: salate, aperitive, bufet cald, fel principal si desert. Printre preparate se numara salata de iarna germana, salata greceasca, caviar, foie gras, piept de rata afumat, beef tenderloin, coaste de porc, sarmale cu bacon si smantana, preparate pe baza de curcan, spuma de caramel si cocos, selectie de fructe, crema de zahar ars cu vanilie si ciocolata. Din meniu nu lipseste open bar-ul, iar atmosfera va fi intretinuta de DJ.

[img=2276]Radisson Blu[/img]Radisson Blu- de la 150 lei/persoana. O petrecere de Revelion „high-class” dupa cum spun organizatorii, care iti propun trei variante de distractie in restaurantele proprii: La Bistro – 150 lei/persoana, Caffe Citta – 200 lei/persoana si Prime Steak & Seafood 350 lei/persoana.

Prime Steaks & Seafood (44 locuri) este o locatie eleganta, unde meniul de Revelion va cuprinde printre altele budinca de trufe negre, trigon umplut cu rata gatita in sos propriu sau spuma de somon asezonata cu icre rosii.

Caffe Citta (106 locuri) este pentru cei care vor un Revelion in stil italian. Te poti delecta cu tagliatelle cu creveti, carpaccio de vita cu trufe negre, ciuperci porcini si caviar rosu sau tort traditional italian Pandoro cu sos sabayon.

Restaurant belgian Le Bistro (84 de locuri)te asteapta cu un meniul festiv care include clatite umplute cu fructe de mare, cotlet de miel cu sos de vin rosu si varza de Bruxelles sau tort Bouche de Noel.

Clientii vor avea libertatea de a alege fie unul dintre meniurile speciale pregatite pentru acest eveniment, la preturile mentionate, fie sa comande un meniu a la carte cu preparatele preferate in functie de bugetul fiecaruia.

In fiecare din cele trei locatii vei avea parte de muzica live.